41. Vidovdanski sabor u Boboti od 24. do 26. juna 2022.

U organizaciji Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbor Bobota i Kulturno-umetničkog društva “Đoko Patković”, ovogodišnji 41. međunarodni Vidovdanski sabor u Boboti biće održan od 24. do 26. juna.

Vidovdanski sabor biće otvoren u petak, 24. juna u 19 časova, u Domu kulture u Boboti, a prvi program je Pesničko veče.
Drugog dana ove manifestacije, u subotu 25. juna u 9 časova počinje takmičenje u gađanju glinenih golubova , a za 12 časova i 30 minuta zakazano je otvaranje Likovne kolonije. Istog dana, u 19 časova Dramska sekcija Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbor Bobota, članovi udruženja Čuvari pravoslavlja i srpske kulture i učenici Osnovne škole Bobota izvešće program Čuvanje običaja i tradicije “Sremski svatovi kroz pesmu i igru”.
U nedelju, 26. juna program počinje šahovskim turnirom u 9 časova, bobotski FK „Borac” i članovi DVD „Bobota” odigraće utakmicu s početkom u 10 časova.
U 12 časova počinje likovna kolonija, kuvanje tradicionalnih jela i takmičenje dobrovoljnih vatrogasnih društava, a izložba likovnih radova nastalih na prethodnim i ovogodišnjoj likovnoj koloniji biće otvorena u 15 časova.
Svečani defile kulturno-umetničkih društava ulicama Bobote počeće u 18 časova i 30 minuta, a folklorno veče je na programu od 19 časova i 30 minuta.