17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: Rekonstrukcija dvorane Dečjeg vrtića Zlatokosa

2 min read

U Dečjem vrtiću “Zlatokosa” u Borovu završena je prva faza sanacije i rekonstrukcije dvorane. Nakon što je uklonjen stari parket, ugrađeno je podno grejanje i postavljena sigurnosna PVC obloga na koju su fiksirane potrebne sprave za decu. Takođe je uređen sanitarni čvor i ugrađena mobilna pregrada koja pruža mogućnost da u slučaju potrebe, ali i zbog štednje toplinske energije, pregradi dvoranu na dva dela.

Ukupna vrednost projekta je nešto više od 686 hiljada kuna, od čega je 420 hiljada izdvojila Opština Borovo iz svog budžeta, a 266 hiljada je finansijska potpora Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Nakon ove faze, već danas kreću radovi na ugradnji spuštenog stropa, adekvatne rasvete i ventilacije. Sredstva u iznosu od 200 hiljada kuna obezbeđena su kroz kapitalne donacije Zajedničkog veća opština, dok će 150 hiljada kuna osigurati Opština Borovo.

Ovaj projekat predstavlja nastavak postupka energetske obnove zgrade borovskog vrtića koji je započet u 2018. godini zahvaljujući finansijskoj potpori Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.