17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U okviru studijskog putovanja predstavnici četiri županije posetili Borovo i Vukovar

2 min read

Udruženje žena Vukovar organizovalo je 26. i 27. maja studijsku posetu za predstavnike opština, policijske službenike za prevenciju, predstavnike domova za starije i nemoćne osobe i udruženja koja rade sa starijim i nemoćnim osobama sa područja Vukovarsko-sremske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Tokom dvodnevne studijske posete imali su priliku da se upoznaju sa radom Udruženja žena Vukovar, radom Opštine Borovo i podružnice Kluba osoba treće dobi u Borovu te čuti koje socijalne mere Grad Vukovar provodi za osobe starije životne dobi.

– Povezivanjem različitih stručnjaka koji rade sa starijim osobama doprineli smo jačanju njihovih kapaciteta za rad sa osobama starije životne dobi i time pružili podršku procesima planiranja usluga na lokalnom nivou i razvoju socijalnih usluga na području četiri županije – saopštili su iz Udruženja žena Vukovar.

Studijsko putovanje organizovano je u okviru projekta “Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba”, finansiranog sredstvima Evropskog socijalnog fonda, koji provodi Udruženje žena Vukovar u partnerstvu sa Opštinom Borovo i Udruženjem za podršku žrtvama i svedocima.

Foto: Udruženje žena Vukovar

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.