Grad Vukovar: Otvoren novi atraktivni objekat na šetnici uz Dunav

Projekat novoizgrađenog atraktivnog prostora uz obalu Dunava u Vukovaru priveden je kraju. Prostor atraktivnog objekta čini plato s objektom za pružanje ugostiteljske usluge i terasa sa koje se kružnim stepenicama može pristupiti Dunavskom šetalištu. Novi objekat na šetnici danas je sa saradnicima posetio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

– S obzirom na mišljenja i želje posetilaca Grada Vukovara, ali i građana Vukovara koji su tokom svog boravka, šetnji i rekreacije pored Dunava kontinuirano izražavali želju za jednim ugostiteljskim objektom kako bi rekreacije, šetnje i uživanja u prirodi imali mesto gde će se odmoriti i predahnuti, realizovan je ovaj projekat. Budući da su građani Vukovara orjentisani ka Dunavu, a to je nešto što radimo kroz celi niz godina, kako bi to bilo još otvorenije i kako bi građani bili još otvoreniji ka Dunavu, rodila se i ova ideja i na kraju sa današnjim danom ovaj projekat prekrasnog ugostiteljskog objekta sa dve velike terase na samoj obali Dunava privedemo kraju – rekao je gradonačelnik Penava.
Investicija Grada Vukovara vredna je gotovo 2 i po miliona kuna s PDV-om, a projekat je u iznosu od milion kuna sufinansiran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ovim sadržajima Vukovar nastoji stvoriti put za mnoge druge ugostiteljske sadržaje uz sam Dunav.

Objekat je trenutno putem konkursa za davanje u zakup poslovnog prostora stavljen ugostiteljima na raspolaganje.

– Jako je bitno da je konkurs za najam ovog projekta raspisan i stoga pozovem sve zainteresovane da se jave na konkurs. Neka onaj sa najvišom i najboljom ponudom dobije pravo najma na ovaj objekat i neka razvija turističku ponudu kako svoje firme tako i Grada Vukovara – zaključio je Penava koji poziva sve građane da se priključe u korištenje ovog objekta i uživaju na novoj lokaciji uz šetnicu na Dunavu.

Konkurs koji se nalazi na službenoj stranici Grada Vukovara otvoren je 26. maja ove godine i traje osam dana od dana objave, a javno otvaranje ponuda biće održano 9. juna u prostorijama uprave Grada Vukovara.

S.M.