15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Generalni konzul Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić poklonio sportsku opremu Hajduk Mirku iz Mirkovaca

3 min read

Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić posetio je srpsku zajednicu u Mirkovcima gde je predstavnicima tamošnjeg Fudbalskog kluba “Hajduk Mirko” uručio komplet dresova za igrače i lopte.

– Danas sam prvi put u Mirkovcima gde sam obišao klub Hajduk Mirko i sreo se sa ljudima koji vode taj klub, a koji rade u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Inače, uslovi za razvoj fudbala u Mirkovcima su odlični, infrastruktura je dobra, svlačionice su, mogu slobodno reći, profesionalne i vrhnske, s tim što se uvek može više i bolje – rekao je Nakić kojem je na poklonima zahvalio predstavnik mirkovačkog fudbalskog kluba Dario Simić.

– Zahvaljujemo na donaciji u vidu sportskih dresova i lopti što će nam pomoći prilikom treninga i odigravanja utakmica. Generalni konzul je obećao nastavak pomoći našem klubu što nam je podstrek za daljnji rad – rekao je Simić.

Do posete i donacije došlo je na inicijativu zamenika vukovarsko-sremskog župana Srđana Jeremića.

– Nakon mog nedavnog boravka sa predstavnicima srpske zajednice kod gradonačelnika Grada Vinkovaca Ivana Bosančića, apostrofirali smo i problematiku Fudbalskog kluba “Hajduk Mirko” iz Mirkovaca koji je u teškom finansijskom položaju. Nakon toga sam razgovarao i sa generalnim konzulom Republike Srbije u Vukovaru gospodinom Aleksandrom Nakićem o eventualnoj mogućnosti da pomogne i ovom fudbalskom klubu budući da je generalni konuzul zaista pokazao veliki entuzijazam i želju da pomogne sportskim klubovima na ovom području što je i učinio u prethodnom vremenskom periodu. On je svesrdno prihvatio da se pomogne i Hajduk Mirku i danas smo bili tamo – pojasnio je Jeremić.

– Zajedno smo zaključili da se ova pomoć neće zaustaviti samo na današnjoj nego ćemo nastojati da sagledamo mogućnosti da se i u narednom periodu , u jednom kontinuitetu pomogne delovanje ovog fudbalskog kluba – zaključio je Jeremić.

R.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link