MGMD: U Društvenom domu u Borovu naselju za dve godine realizovali 384 aktivnosti sa više od 6 hiljada učesnika

U sklopu projekta “Za jedno-Zajedno”, finansiranog iz Evropskog socijalnog fonda, koji je u protekle dve godine provela Mirovna grupa mladih “Dunav” iz Vukovara sa partnerima, otvoren je Društveni centar u Borovu naselju, gde su realizovane 384 aktivnosti kroz devet programa sa više od šest hiljada učesnika, uglavnom dece i mladih.

– Zaista mislim da je to vrednost koju smo ostavili u zajednici, pogotovo za decu i mlade, ali i za organizacije civilnog društva, koje su kroz naše programe ojačale svoje kapacitete. S obzirom da je na ovom projektu bilo 13 partnera, mislim da je najveća vrednost naša umreženost. Kroz dve godine i realizaciju aktivnosti mi smo se bolje upoznali, što je temelj za nastavak saradnje i buduća parnerstva. Iako je projekat završio, aktivnosti će se nastaviti – rekla je na konferenciji za medije u petak voditeljka projekta Martina Uglik iz Mirovne grupe mladih “Dunav”.

Prema njenim rečima, aktivnosti za decu i mlade biće organizovane i u narednom periodu.

– Kursevi, edukacije, radionice sa decom, robotika, sve sportske aktivnosti …. Budući da je prostor u sklopu Sportskih objekata Vukovar i sportski klubovi planiraju daljnju saradnju, umrežavanje, zajedničke projekte, tako da mislim da neće nedostajati aktivnosti – istakla je Uglik.

Mirovna grupa mladih “Dunav” projekat “Za jedno-Zajedno” provela je u partnerstvu sa 11 organizacija civilnog društva, Gradom Vukovarom i Javnom ustanovom “Sportski objekti Vukovar”.

O provedenim aktivnostima svedoči i foto-izložba, postavljena u Društvenom centru u Borovu naselju.

Da ovaj projekat ima veliki značaj za Grad Vukovar, ali i zajednicu, smatra i zamenik gradonačelnika Filip Sušac.

– Dobili smo jedan moderno uređen prostor u Sportskoj dvorani u Borovu naselju, brojne aktivnosti i poznanstva, iz kojih su nastali i novi projekti. Čestitam Mirovnoj grupi mladih “Dunav” i svim učesnicima na uspešnoj realizaciji projekta. Dva miliona kuna iz evropskih sredstava došlo je u grad Vukovar, utrošeno i opravdano, tako da očekujemo nove prijave – poručio je Sušac.

S.M./D.Z.