Predstava “Lepotica i zver” Dečje dramske sekcije KUD-a “Branko Radičević” iz Pačetina oduševila najmlađu borovsku publiku

Dečja dramska sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branko Radičević” iz Pačetina sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra, nastupila s predstavom “Lepotica i zver” čiju režiju potpisuju Nataša Kraljić i Davor Babić.
– Ova predstava je naišla na period kad je bila pandemija tako da je u dve i po godine igramo tek 6. ili 7. put, ali zbog okolnosti nismo mogli češće da je izvodimo. Ovo je završni krug predstavljanja, imamo još 2-3 irganja s kojima bi završili ovu priču. U međuvremenu su i glumci odrasli tako da ne možemo više nastaviti s ovom predstavom. Drago mi je da se u Borovu okupilo mnogo dece. Hvala organizatorima još jednom, bilo je puno mladih, nadam se da ćemo ponovo biti pozvani i da ćemo imati nešto novo za njih – rekao je Babić reditelj predstave, a ujedno voditelj Dečje dramske sekcije KUD-a “Branko Radičević”.

Dečja dramska sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branko radičević” iz pačetina trenutno broji desetak članova mlađe sekcije koji će preći u odraslu grupu, budući da do 15. godine deluju za mlađe. Na jesen bi trebali da oforme novu grupu mladih. Imaju sedmero dece koji su se prijavili i s kojima planiraju raditi od jeseni.

Glumce i reditelja predstave “Lepotica i zver” ugostili su članovi borovskog Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić”.

– Saradnja između Kulturno-umetničkih društava “Branislav Nušić” i “Branko Radičević” se produbljuje. Mi smo bili kod njih u gostima pre otprilike dve godine i nadamo se da ćemo tako nastaviti i dalje. Predstava je bila namenjena deci i drago mi je da je sala bila puna. Bila su deca od 1. do 4. razreda, deca iz vrtića i veliki broj dece članova folklorne i u tamburaške sekcije KUD-a “Branislav Nušić”. Deca su uživala i smejala se što je jako bitno, a to nam je bio i cilj – rekao je Rado Bosić predsednik KUD-a “Branislav Nušić”.
U sali Kulturnog centra čula se graja i smeh velikog boja dece, a svoje utiske o predstavi iznela je Anastasija koja ide u 4. razred Osnovne škole Borovo.
– Poruka priče je da nije važno kako neko izgleda spolja, nego je važno kako kakv je iznutra – kaže učenica Anastasija.