22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

FK “Sinđelić” Trpinja: Za decu održan Open day Fudbalskog kluba Vojvodina

3 min read

Fudbalski klub “Sinđelić” iz Trpinje, u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Vukovaru, na stadionu u Trpinji je proveo Open day Fudbalskog kluba Vojvodina. Ovu saradnju dva kluba inicirao je generalni konzul Aleksandar Nakić.

– Došli smo na ideju tako da se ljudi iz sredine u kojima živi srpska nacionalna manjina okupe oko sporta. Pozvali smo i druge narode i došli smo na ideju da se omasovi sport i da ovo bude pobeda sporta. U tome smo i uspeli zahvaljujući našim domaćinima iz FK Sinđelić, načelniku opštine kao i svim drugim načelnicima opština koji su se odazvali pozivu. Ovo je veliki dan za fudbal u Trpinji i za pobedu fudbala u Trpinji jer su deca naše blago, a vidi se da su se odazvali u velikom broju – rekao je konzul Nakić.

Mladi fudbaleri učesnici Open day-a na FK “Sinđelić” Trpinja

Iz Fudbalskog kluba Vojvodina u Trpinju je došlo 25 dečaka 2010. godište, 10 trenera i direktor Omladinske škole Duško Grujić koji ističe da je Omladinska škola pomenutog kluba poznata u širem regionu Evrope i da je iznjedrila dosta priznatih fudbalera.

– Želja da ovde prezentujemo naš rad je proistekla iz priča i saradnje unazad nekoliko godina. Dolaskom konzula Nakića u Vukovar naizad smo uspeli da organizujemo ovaj susret. Drago nam je što smo ovde u prijatnom ambijentu sa dobrim domaćinima i sa ovolikim brojem dece da pokušamo svi zajedno odraditi informativni trening. Pokazaćemo šta mi radimo, a ujedno ćemo to preneti i deci – kaže Grujić.

Domaćin – Fudbalski klub “Sinđelić” Trpinja broji 25-ero dece u ekipi petlići koju čine deca 2011., 2012. i 2013. godište, dok pionira ima dovoljno za jednu ekipu.

– Ovakvo okupljanje znači mnogo za naše male sredine. Ovoliko dece na terenu, da li će ikad više biti ne znam, do sad nije bilo. Ovo je značajan dan i za decu na terenu i za ljude koji su došli da vide sve ovo. To nam puno znači. Zahvaljujem se glavnom čoveku koji je inicirao sve ovo, a to je konzul Aleksandar Nakić. Na terenu pretpostavljam da ima 80-ak dece, došli su momci iz Negoslavaca, Mirkovaca, Bobote, naši domaći igrači, iz FK Vuteks Vukovar, iz svih naših mesta koji su čuli za ovu našu akciju i koji su se odazvali na poziv konzula i nas kao organizatora – priča direktor FK “Sinđelić” Trpinja Slobodan Knežević.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.