Župan primio učesnike 29.Festivala glumca

Župan Vukovarsko -sremske županije Damir Dekanić upriličio je danas u Vinkovcima, svečani prijem za glumce koji su učesnici ovogodišnjeg 29. Festivala glumca.

– Ovaj Festival najviše krasi entuzijazam i volonterizam, a svi učesnici već intenzivno razmišljaju o onom što će se na Festivalu događati sledeće godine – rekao je župan Dekanić. Baš iz tog razloga, kaže, Vukovarsko -sremska županije glumce uvek rado i sa srcem dočekuje te se svi trude biti dobri domaćini.

– Iz godine u godinu na ovaj Festival dolazi sve više glumaca i izvodi se sve veći broj predstava, a njihov kvalitet svedoči o tome šta sami glumci misle i kako doživljavaju ovaj Festival – naglasio je. Dodao je i da se Županija stalno trudi da ovaj festival uđe u nacionalnu kategoriju jer bi time deo finansiranja preuzelo ministarstvo.

– Dok se to ne dogodi Županija, gradovi i opštine kao i domaća preduzeća će i dalje finansirati ovaj hvale vredan kulturni događaj – poručio je župan.

Domaćin ovogodišnjeg Festivala Filip Radoš još jednom je poručio kako glumci vole ovaj Festival, te kako mu se uvek rado vraćaju.

– Ovo je jedan od eminentnih glumačkih festivala jer na njemu glumac bira predstave za publiku, ali i same pobednike. To je festival na kojem su glumci u fokusu. Njih se tih dana sve pita i njih se sluša, na ovaj festival ne dolaze oni koji žele gledati dekoracije nego oni koji žele čuti reč glumca. Samu organizaciju ne treba posebno hvaliti, već je godinama poznato da je ovo jedno od najprestižnijih glumačkih događanja u Hrvatskoj – rekao je Radoš.

R.B.

Foto: VSŽ