PU vukovarsko-sremska: Za vikend zabeleženo 14 saobraćajnih nesreća

Spread the love

Na području Policijske uprave vukovarsko-sremske, tokom proteklog vikenda zabeleženo je ukupno 14 saobraćajnih nesreća, od čega četiri saobraćajne nesreće u kojima je šest osoba lakše povređeno i deset saobraćajnih nesreća s materijalnom štetom kao posledicom.

Proteklog vikenda policijski službenici zatekli su 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,75 g/kg zabeležena je kod 55-godišnjeg vozača putničkog automobila u Vukovaru. Vozač je isključen iz cestovnog saobraćaja, smešten u posebnu prostoriju do prestanka delovanja opojnog sredstva te mu sledi odgovarajući optužni predlog, odnosno prekršajni nalog. Pored navedenog, još 3 vozača su tokom vikenda smeštena u posebnu prostoriju do prestanka delovanja opojnog sredstva.

Policija će dalje provoditi nadzor učesnika u saobraćaju na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela – javljaju iz PU vukovarsko-sremske.