Podmladak borovskog DVD-a na takmičenju u Osijeku ostvario zapažen rezultat

Spread the love

Podmladak Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo učestvovao je u subotu na takmičenju u Osijeku, u organizaciji DVD-a Retfala. Muška ekipa osvojila je prvo, a ženska ekipa peto mesto.

Na takmičenju je učestvovao i osmogodišnji Siniša O.

– Nisam se tome nadao, mislio sam da ćemo biti sedmi, jer dok smo se pripremali bili smo spori kao stare bakice – kaže Siniša, koji je član društva već dve godine.

– Vatrogasci rade s vodom, pa kad su vrućine mogu da se rashladim. Ovde mi je baš super, imam puno drugara i sviđa mi se što idemo na takmičenja – priča Singe.

Na uspeh koji su ostvarili na takmičenju u Osijeku ponosna je i osmogodišnja Milica B.

– Jako sam ponosna. Iako su devojčice osvojile peto, a dečaci prvo mesto svi smo mi DVD Borovo – ističe Milica, koja člansku kartu ima od rođenja kao nastavljač porodične tradicije.

Za podmladak borovskog DVD-a ovo je bilo prvo ovogodišnje takmičenje, saznajemo od Gorana Milanovića, jednog od troje voditelja koji su u društvu zaduženi za rad s decom.

– S obzirom na broj učesnika, njih preko stotinu, mi smo jako zadovoljni trudom i zalaganjem naše dece i ostvarenim rezultatom. Učestvovalo je 18-ero naše dece. To je vatrogasni podmladak, deca uzrasta od 6 do 12 godina. U društvu imamo više od 50-ero dece. Takmičenje u Osijeku bilo je prvo ove godine, a već u subotu očekuje nas takmičenje u Veliškovcima za državno prvenstvo koje se boduje – najavio je Milanović.

Milicu i Sinišu pitali smo i kakva su njihova očekivanja od predstojećeg takmičenja.

– Drugo ili treće mesto, a može i prvo – kaže Milica.

– Prvi ponovo – poručio je Siniša.

D.Z.

Foto: DVD Borovo