Borovski ribolovci održali godišnju skupštinu

Spread the love

Prošle godine Sportsko ribolovno društvo “Sloga” iz Borova prodalo je 110 ribolovnih dozvola za seniore i 38 za kadete, a od početka ove godine 80 dozvola za odrasle i 25 za decu, tako da bi mogli premašiti prošlogodišnju brojku, rečeno je na nedeljnoj, godišnjoj izveštajnoj skupštini društva.

Borovski ribolovci imali su prošle godine osam radnih akcija sa 260 radnih sati. U saradnji sa Zajednicom sportsko-ribolovnih udruženja Vukovar učestvovali su u poribljavanju te nastavili rad na uređenju obale Dunava i ribolovačkog doma. Učestvovali su i u humanitarnoj akciji borovskog DVD-a “Vatromraz” za nabavku novogodišnjih poklon-paketića deci. Organizovali su i takmičenja u pecanju na plovak za kadete i seniore te po prvi put takmičenje u pecanju za seniore fider tehnikom, istakao je predsednik društva Dragiša Stanić.

– Ove godine takmičenje u pecanju na plovak za kadete planiramo održati krajem juna, za seniore početkom jula, a takmičenje za seniore u pecanju fider tehnikom krajem avgusta – najavio je Stanić.

Društvo je prošle srede učestvovalo u ekološkoj volonterskoj akciji uređenja obale Dunava, u sklopu nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira”, a u planu je i uređenje fasade na ribolovačkom domu. Rad društva sufinansira Opština Borovo, a ove godine odobreno im je 20 hiljada kuna iz opštinskog budžeta, što je pet hiljada kuna više u odnosu na prošlu godinu.

Skupština, na kojoj su usvojeni izveštaji o radu za prošlu te plan i program rada i finansijski plan za ovu godinu, započela je minutom ćutanja za članove koji su preminuli u proteklih godinu dana. Za novog člana Predsedništva izabran je Siniša Jovanović, umesto Dušana Skokića koji je preminuo.

Rad Skupštine pozdravili su predsednik borovskog DVD-a Miroljub Mladenović, načelnik Zoran Baćanović i zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić, koji je posebno pohvalio rad s mladima i rad na uređenju obale Dunava.

– U narednom periodu želimo afirmisati Borovo kao mesto na Dunavu s nekim dodatnim sadržajima. Za svaku pohvalu je i rad udruženja s decom i mladima jer naše mlade moramo usmeriti prema Dunavu – poručio je Jeremić.

Prema rečima potpredsednika društva Lazara Radigovića, koji je radni vek proveo kao profesionalni ribar, kroz Borovo protiče oko osam kilometara reke Dunav, koja je najšira na krivini između tzv. Sremčeve i Grgine skele, a od ribljih vrsta zastupljeni su pretežno som, šaran, smuđ, štuka, deverika, kesega, bodorka, manić i terpan ili cverglan .

Nakon skupštine, kojoj su prisustvovali i gosti iz Slavonskog Broda, organizovan je zajednički ručak. 

D.Z.