U centru Borova posađeno 80 sadnica cveća 

Nakon akcije čišćenja obale Dunava 11. maja, organizovane u sklopu nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira”, članovi podružnice Kluba treće dobi u Borovu u petak su organizovali još jednu ekološku volontersku akciju, sadnje trajnica cveća u žardinjenere u centru mesta. Akciji se odazvala i 66-godišnja penzionerka Draginja Đurić, koja je član podružnice Kluba godinu dana.

– Ovakvim akcijama se rado odazivam, trebali bi svi da se uključe da uredimo to naše Borovo koje je jako lepo – kaže Draginja.

Rezultatima akcije zadovoljan je i 65-godišnji penzioner Selmo Džogović.

– S novim trajnicama cveća popunili smo žardinjere i ulepšali centar mesta, da uživamo svi dok šetamo ovim trgom – dodaje Selmo.

Voditeljka Podružnice Kluba osoba treće dobi u Borovu Svetlana Ostojić zahvalila se Opštini Borovo na finansijskoj podršci u realizaciji ove akcije.

– Akcija je realizovana sredstvima Opštine Borovo, budući da smo se prijavili kao podružnica Udruženja žena Vukovar na konkurs koji je raspisala Opština Borovo za sufinansiranje rada udruženja. U akciji je učestvovalo 27 korisnica i korisnika, a posadili smo 80 sadnica u 15 žardinjera. Mislim da će ova akcija ulepšati centar mesta i da će biti na čast i ponos svima – ističe Ostojićeva.

Od planiranih aktivnosti u narednom periodu najavila je organizovanu posetu rodnoj kući Milutina Milankovića u Dalju, koja je u planu krajem maja, kako bi se korisnici upoznali sa životom i delom ovog velikana nauke.

Podružnica Kluba osoba treće dobi u Borovu otvorena je 1. juna prošle godine, u okviru projekta “Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba” koji provodi Udruženje žena Vukovar u partnerstvu s Opštinom Borovo i Udruženjem za podršku žrtvama i svedocima, finansiranom iz Evropskog socijalnog fonda.

Borovski Klub osoba treće dobi danas okuplja više od 110 članova, žena i muškaraca starijih od 65 godina.

– Pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže. Za korisnike organizujemo različita predavanja, edukativne i kreativne radionice, sportska takmičenja i druženja uz društvene igre, a sve aktivnosti za korisnike su besplatne – poručila je Svetlana Ostojić.

D.Z.

Foto: S.Ostojić, podružnica Kluba osoba treće dobi Borovo