Udruženje “Plavi Dunav” održalo redovnu izveštajnu skupštinu

Udruženje za očuvanje prirode, običaja i razvoj turizma “Plavi Dunav” iz Borova sinoć je u velikoj sali Kuturnog centra održalo svoju redovnu izveštajnu skupštinu na kojoj su usvojeni Izveštaji o radu u prošloj godini, Plan i program rada i Finansijski plan za ovu 2022. godinu.

Budući da je prošla godina bila pandemijska udruženje deo svojih manifestacija nije uspelo da realizuje ili ih je realizovalo na drugačiji način. Pored manifestacije “U susret Vaskrsu” Udruženje je bilo suorganizator radionica zdrave hrane i domaćin Međunarodne dunavske regate, koja je zbog pandemije vožena od Aljmaša do Iloka, dok je manifestacija “Cvet po cvet – cvetored” odrađena delimično, bez prikazivanja slika okućnica meštana, kao što je do sad bio običaj.

– Nadamo se da će ova 2022. godina biti uspešna i da ćemo moći, onako kako smo do sad navikli, da odrađujemo naše planove poput manifestacije Međunarodna Dunavska regata za koju nam se već najavilo preko sto osoba. Na početku 6. meseca ćemo održati radionicu zdrave hrane za koju je dosta veliki interes i koja je rado posećena. Ujedno ćemo učestvovati u manifestaciji “Cvet po cvet – cvetored” koju ćemo slikati i na kraju godine pokazati – iznela je planove za 2022. godinu predsednica “Plavog Dunava” Desa Jankov.

Predsednica “Plavog Dunava” Desa Jankov, ovom prilikom zahvalila se Opštini Borovo koja ovo udruženje finansijski podržava sa 34 hiljade kuna kao i svima koji su doprineli radu ovog udruženja.

Predsednik Opštinskog veća Duško Drobić pohvalio je rad ovog Udruženja i inače saradnju svih udruženja na području Opštine Borovo, a ujedno je članovima “Plavog Dunava” predložio organizaciju nove manifestacije.

– Predložio sam ideju za sledeću godinu jer je za ovu već kasno. Od 7. meseca počinju priključci na kanalizaciju na području Opštine Borovo nakon čega će se moći uređivati ulice tako da sam dao ideju da organizujemo takmičenje u uređenju najlepše ulice na području naše opštine, što su ljudi prihvatili sa osmehom. Nadam se da bi to bila dobra manifestacija, da bi svi građani to prihvatili kako bi imali još lepše Borovo nego što je, a i ovako nam je najlepše – zaključio je predsednik Opštinskog veća Duško Drobić.

S.M.