Objavljen Poziv Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike objavilo je Poziv „Zaželi –program zapošljavanja žena – faza III“, kojim će se nastaviti finansiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena za pomoć starijim i nemoćnim osobama.

Pozivom će se, kako su izvestili, osigurati prelazni period do usvajanja novog programa Evropskog socijalnog fonda u okviru novog finansijskog perioda 2021.-2027.

Projektni predlozi mogu se podnositi od srede, 25.maja od 9 sati, a Poziv će biti otvoren do iscrpljenja dostupne finansijske omotnice ili najkasnije do 31.avgusta ove godine.

Kako su pojasnili u ministarstvu, trajanje provođenja projekata u okviru faze III je do osam meseci, u okviru čega će se zapošljavati žene u trajanju do šest meseci za pružanje usluge krajnjim korisnicima – starijim i nemoćnim osobama.

Uz jedinice lokalne i regionalne samouprave, mogu da se prijave i neprofitne organizacije koje u Statutu ili drugom osnovnom aktu imaju predviđeno delovanje vezano uz obavljanje socijalne delatnosti.