Župan Damir Dekanić primio dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma”

Spread the love

Župan Damir Dekanić juče je u Palati Srem primio dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” koje su krajem aprila dodeljene u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu.

– Ovo bi trebao biti poticaj svim onima koji misle ući ili koji već jesu u turizamu, da se i dalje dodatno trude, da malo promišljaju o nekim novitetima, da se dobro izreklamiraju i na kraju da dobiju i poneku nagradu. Kada su nagrade tu, kada smo prisutni u medijima, kada prenošenjem od usta do usta ide pohvala za određenu destinaciju onda je sigurna budućnost u određenim projektima – rekao je ovom prilikom župan Damir Dekanić.

Veliki zlatni suncokret osvojila je “Domestic house Lola” Vukovar, srebrnu povelju u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” dobilo je Komunalno društvo Rokovci–Andrijaševci, a bronzanu povelju u kategoriji vinski turizam dobio je OPG “Izvori života” iz Iloka.

– To je ruralni turizam, ekološki. Na imanju imamo izvor pitke vode iz 1870. godine i smeštajne kapacitete obnovljenih kuća preko 120 godina. Pojedincima i manjim grupama izazovno je za posetu. Imamo dosta svojih manifestacija koje obogaćuju ponudu jer je vrlo bitno za goste koji dolaze u našu županiju da imaju raznovrsnost. Ovaj celi mesec su dani penušavih vina, jagoda i čokoladnih pralina. Idući mesec imamo Akademiju zemlje i ruku kada promovišemo tradicionalne zanate što se organizuje za vrtiće, škole i pojedine turiste – rekala je Mirjana Zelenika vlasnica OPG-a “Uzvori života” iz Iloka.

Dobitnici nagrade “Suncokret ruralnog turizma”

Predsednica Hrvatskog udruženja za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica izrazila je zadovoljstvo što je komisija od petnaest članova, jednoglasno odabrala tri projekta iz Vukovarsko-sremske županije koji se bave ruralnim turizmom i tradicijom.

– Uz velike promotivne aktivnosti koje se događaju i prezentuje se Vukovarsko-sremska županija i deo Slavonija, Baranja i Srem i korona je na neki način pomogla na način da su građani Republike Hrvatske prepoznali celu Hrvatsku, ne samo more već su se zainteresovali i videli šta se događa u drugim područjima – zaključila je redsednica Hrvatskog udruženja za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica.

S.M.