Reprezentativci Kluba dizača tegova “Vukovar” učestvovali na Svetskom prvenstvu za juniore u dizanju tegova

Spread the love

Mladi reprezentativci, članovi Kluba dizača tegova Vukovar, Nataša Dermiček, Nikola Todorović i David Todorović, učestvovali su na Svetskom prvenstvu za juniore u dizanju tegova, koje je prošle nedelje održano u Grčkoj na Kritu.

Nikola Todorović, se plasirao na 17. mesto u kategoriji do 73 kilograma sa ostvarenim rezultatima od 115 kg u trzaju, 138 kg u izbačaju i 253 kilograma u biatlonu. Tokom takmičenja Nikola je 8 puta pomerao granice državnih rekorda, a bio je i najmlađi takmičar u svojoj kategoriji i jedini po uzrastu kadet (U17), te se na predstojećem Prvenstvu sveta za kadete očekuje još bolji plasman.

Nataša Dermiček je nastupila u kategoriji do 55 kg i sa rezultatima od 55 kg u trzaju, 68 kg u izbačaju i 123 kg u biatlonu je zauzela 18. mesto. David Todorović je dizao u kategoriji do 81 kg i sa rezultatima od 103 kg u trzaju, 124 kg u izbačaju i 227 kg u biatlonu i zauzeo je 19. mesto.

U junu slede dva reprezentativna nastupa: “Alpe-Adria” Kup u Sloveniji na kojem će nastupiti Nikola i David, a zatim sledi nastup Nikole i Nataše na Prvenstvu sveta za kadete (U17) u Meksiku.