15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Suncokret ruralnog turizma: Zlato za Milankovićev centar, srebro vinariji Siber i bronza Starom mlinu

3 min read

Na 5. Međunarodnom kongresu u ruralnom turizmu koji je održan u Cavtatu dodeljene su povelje i nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”. nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”. Od ukupno 59 nagrada, zlatnih, srebrnih i bronzanih povelja te posebnih priznanja, čak tri su otišle u opštinu Erdut.

Zlatnu povelju u kategoriji “Ruralni turistički projekti” za svoj celokupan rad dobio je Kulturni i naučni centar “Milutin Milanković” u Dalju kojem je ovo prva nagrada ovakvog tipa.

– Ovakva nagrada služi za promovisanje kontinentalnog turizma o kojem se puno govori, a na kojem se malo radi. Zlatna povelja će doprineti većem interesu i većoj poseti Kulturnom i naučnom centru “Milutin Milanković”. Malo duži period zbog koronavirusa nismo imali poseta. Nisu nam dolazile škole, a i pojedinci su se retko odlučivali da dođu. Zadnjih dana opet nam se intenzivno najavljuju i dolaze škole i skoro da nema dana kada u centru nema poseta ili nekakvog događanja – kaže Đorđe Nešić, upravnik Milankovićevog centra.

U kategoriji “Vinski turizam” srebrnu povelju dobila je Vinarija “Siber” iz Erduta kojoj je ovo prva nagrada iz turizma.

– Ovo je nagrada za rad koji smo uložili i ona nam je stimulans da i dalje radimo. Ova povelja predstavlja jako dobar način za promovisanje i da što više ljudi čuje za naše erdutsko vinogorje – kaže Mladen Siber koji među nagradama za kvalitet vina ističe srebrnu i bronzanu nagradu sa svetskog ocenjivanja vina Decanter u Londonu.

Bronzanu povelju u kategoriji “Tradicijska (ruralna) gastronomija” dobio je restoran “Stari mlin” u Dalju. Nakon trofeja “Gault & Millau”, priznanja gastro-specijaliteta “Moja kuhinja” i posete predsednika Zorana Milanovića, još jedno priznanje u ruralnoj gastronomiji im puno znači.

– Ova povelja predstavlja dobru reklamu za restoran i za privlačenje što većeg broja turista. Takođe, ona nam je podsticaj za još bolje poslovanje i razvoj na području Opštine Erdut koja se turistički ubrzano razvija i mislim da povelja predstavlja dobru satisfakciju u ruralnoj gastronomiji – ističe Marija Stevanović, voditeljka restorana i PR menadžer.

S.Vlaović

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link