15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Policija uhapsila 35-gdišnjaka zbog izazivanja požara na priključnom vozilu za prevoz automobila i na putničkom automobilu

2 min read

Iz PU Vukovarsko–sremske izvestili da je u ponedeljak, 2. maja 28-godišnji državljanin Crne Gore prijavio policiji da je izbio požar na priključnom vozilu za prevoz automobila srpskih registracija i putničkom automobilu marke Dodge RAM 1500 bez registracije, koji se nalazio na priključnom vozilu, a koje je bilo parkirano u jednoj ulici u Iloku.

Nakon što je požar lokalizovan, policijski službenici su, u saradnji s inspektorom zaštite od požara, obavili uviđaj kojim je utvrđeno da je požar izazvan namerno upotrebom lako zapaljive tekućine i nepoznatog izvora toplinske energije.

Povređenih osoba nije bilo, a vlasnicima priključnog i putničkog vozila, inače državljanima Srbije 35-godišnjaku i 30-godišnjaku, nastala je veća materijalna šteta. Ubrzo je uhapšen 35-godišnjak iz Iloka te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je izazvao požar.

Nadležnom Državnom tužilaštvu je podneta krivična prijava za krivično delo Dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom, a osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske. Sudac istrage rešenjem mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mesec dana te je predan u Zatvor Osijek.

Izvor foto: PU vukovarsko-sremska

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link