Raspisan konkurs za dodelu Godišnje nagrade Branimir Kurucić

Spread the love

Koordinacioni odbor za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” raspisao je konkurs za dodelu Godišnje nagrade Branimir Kurucić.

Predlagači mogu biti pododbori i pojedinci, članovi Srpskog kulturnog društva u sastavu, odnosno s područja na kom deluje Koordinacioni odbor za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem te Ansambl narodnih igara SKD-a “Prosvjeta”.

Kandidati za Godišnju nagradu Branimir Kurucić mogu biti: pojedinci, članovi pododbora s područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, zatim pododbori, sekcije i ansambli u sastavu Prosvjetine regionalne Koordinacije, kao i pojedinci koji su doprineli razvoju kulture u ovim krajevima.

Predloženi kandidat treba da ima ostvarene rezultate proteklih godina u oblastima scenske umetnosti, muzičke umetnosti, književno-jezičke umetnosti, likovne umetnosti i vajarstva, filmske umetnosti ili nekog drugog područja značajnog za kulturni razvoj oblasti.

Predlozi za Godišnju nagradu uz detaljno obrazloženje predlagača mogu se dostaviti na e-mail: spopac@gmail.com. Rok za dostavu predloga je do 13. maja ove godine. Predlozi bez detaljnog obrazloženja i oni pristigli nakon navedenog datuma neće biti uvaženi.