18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Dalj planini održan 14.Sajam cveća i seoskog turizma

3 min read

Nakon pauze tokom dve pandemjske godine, u Dalj planini je danas održan 14. Sajam cveća i seoskog turizma kojeg organizuju Opština Erdut i Turistička zajednica Opštine Erdut.

– Posle dve godine Sajam je dočekao svoje svetlo dana i to u velikom obimu sa preko 30 izlagača. Ovo je prvi sajam na području Opštine Erdut i s njim krećemo sa sajmovima koji u našoj sredini imaju veliki značaj. Na njima predstavljamo našu gastro ponudu i naše OPG-ove, te na taj način pokušavamo predstaviti našu opštinu kao interesantnu destinaciju – ističe načelnik Opštine Erdut Jugoslav Vesić. Na Sajmu je predstavljena bogata ponuda cveća, različitih proizvoda OPG-ova i udruženja, kao i bogata gastro ponuda mađarskih delicija. Posetioci su imali priliku da uživaju u bogatoj ponudi cveća i autohtonih proizvoda kao i u degustaciji i prodaji vina, sira, meda, kolača, suvenira, rukotvorina i cveća.

– Već godinama dolazimo na Sajam cveća u Dalj planinu. Sa prodajom smo zadovoljni. Ona je malo drugačija nego na pijaci, opuštenija i zanimljivija. Mi prodajemo muškatle, obične stojeće, duple viseće, dalije, karanfile, surfinije, kadife, tamjane… Kod nas su cene uglavnom ostale iste kao i prošle godine, samo nekom cveću smo dignuli cenu za kunu ili dve – kaže Damir Golik koji radi u OPG-u Grabrović.

Predsednik KUD-a “Šandor Petefi” u Dalj planini Emerik Huđik zadovoljan je brojem izlagača i posetilaca, kao i odazivom učesnika kulturno-umetničkog programa.

– Hvala Bogu mere su popustile i uspeli smo da se danas okupimo na Sajmu cveća. Organizovali smo i kulturno-umetnički program u kojem nastupaju deca iz naše opštine i KUD-ova, a nastupiće i dve curice iz Slovačke, kao i gosti iz Korođa – rekao je Huđik.

S.V.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link