18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Veliki interes za predavanje o dijabetesu u Klubu osoba treće dobi u Borovu

2 min read

U Klubu osoba treće dobi u Borovu održano je još jedno predavanje o zdravlju za osobe starije od 65 godina. Predavanje na temu “Dijabetes” održala je Ana Knezović, volonterka-fizioterapeutkinja, u okviru volonterskog programa “Zdravlje i fizička aktivnost”.

Predavanju je prisustvovao i 68-godišnji Branko Kesonja iz Borova, koji živi s dijabetesom već 27 godina.

– Hvala Bogu, nosim se s tom bolešću. Moja ishrana je umerena, jedem maltene sve, ali ne preterujem ni u čemu. Koristim inzulinsku terapiju. Pokušavam i da se što manje nerviram jer je to jako važno kod ove bolesti. Važno je i imati pozitivan stav prema bolesti, ali i životu. Taj pozitivan stav doprinosi poboljšanju zdravstvenog stanja – priča Branko, koji slobodno vreme provodi u šetnjama i vožnji bicikla.

Predavanje koje je održano u četvrtak u Borovu okupilo je 47 korisnika Kluba osoba treće dobi, saznajemo od voditeljke Kluba Svetlane Ostojić, koja je najavila i temu sledećeg predavanja.

– Sledeće predavanje biće održano sredinom idućeg meseca, najverovatnije 16.maja, ali tačan termin tek treba da se potvrdi. Tema predavanja biće “Bolesti srca i krvožilnog sistema”, tako da se nadam da će i to predavanje biti interesantno našim korisnicima – rekla nam je Svetlana Ostojić.

Predavanja o zdravlju u Klubovima osoba treće dobi u Borovu i Vukovaru održavaju se u okviru projekta “Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba” koji je sufinansiran sredstvima Evropske unije iz Evropskog socijalnog fonda. Projekat provodi Udruženje žena Vukovar u partnerstvu s Opštinom Borovo i Udruženjem za podršku žrtvama i svedocima.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link