18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovski SDSS organizuje proslavu 1.maja na Gracu, podela pasulja oko podneva

4 min read

U Borovu je održana godišnja izveštajna skupština Opštinske organizacije SDSS-a Borovo. Na poslednjim lokalnim izborima koji su održani u maju prošle godine SDSS je osvojio apsolutnu većinu u predstavničkom telu, a Zoran Baćanović, predsednik borovskog SDSS-a, još jedan načelnički mandat.

– To je , naravno, centralni poltički događaj za svaku političku stranku. Opštinska organizacija SDSS-a Borovo napravila je dobru organizaciju i pripremu i shodno tome ostvarila dobar politički rezultat koji je nastavio kontinuitet rukovođenja opštinom Borovo u svim strukturama. Sva ostala planirana dešavanja u organizaciji SDSS-a su, nažalost, morala izostati zbog svih ograničenja koja nam je nametnuo problem sa kovidom – rekao je Baćanović.

Izostala su društvena događanja koje je organizovao ili sponzorisao SDSS, ali ne i humanitarne aktivnosti poput akcije podele božićnih paketića za decu “Mali dar za veliki osmeh”. Na inicijativu rukovodstva borovskog SDSS-a uz podršku opštinskih većnika, poslednje dve godine su realizovane brojne mere za pomoć preduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima.

– Na to sve došla je i odluka o pomoći pri kupovini porodičnih kuća u vidu sufinansiranja iz opštinskog budžeta sa iznosom od 30 hiljada kuna po zahtevu što se pokazalo kao zaista dobra mera jer nam je 13 kuća prošle godine prodano. Među njima je i 7 porodica koje su došle u Borovo, a pre toga nisu živele u našem mestu – dodao je Baćanović.

Prema njegovim rečima čitav paket mera težak je više od milion i po kuna ,a po prvi put su osigurane i božićnice za sve penzionere u Borovu u iznosu od 150 do 450 kuna.

Skupštini je prisustvovao i Dušan Jeckov, predsednik SDSS-a Vukovarsko-sremske županije.

– Dugi niz godina kontinuirano pratimo dobar i ozbiljan rad opštinske organizacije SDSS-a Borovo koja postiže zaista dobre rezultate ne samo kada su u pitanju izborni ciklusi nego generalno, što je i uloga organizacije ovde na području Borova da unapredi život građana i to se vidi – rekao je Jeckov i dodao da je borovski SDSS jedna od najboljih organizacija u SDSS- u ne samo na području Vukovarsko-sremske županije nego i na nivou Hrvatske.

Rad borovskog SDSS-a pohvalio je i generalni sekretar Danko Nikolić koji je predložio osnivanje omadinske organizacije. Članove je informisao i o aktuelnim događajima poput imenovanja Anje Šimprage za potpredsednicu Vlade Republike Hrvatske.

Srđan Jeremić, član borovske organizacije koji je kao kandidat SDSS-a pobedio na dopunskim izborima za zamenika župana iz reda srpske nacionalne manine, govorio je o važnosti stranačkog organizovanja jer je to, kaže, način da se pomogne srpskoj zajednici. Pozvao je srpsku zajednicu na jedinstvo, slogu i zajedništvo jer bez toga, kako je istakao, nema prosperiteta.

Izveštaj o radu u prošloj godini i programa rada u 2022. godini usvojen je jednoglasno. Nakon obeležavanja Dana žena u organizaciji SDSS-ovog Aktiva žena, uslediće proslava 1.maja , Međunarodnog praznika rada. Posle dve pandemijske godine proslava će biti organizovana na Gracu uz kuvanje pasulja i druženje. Baćanović je pozvao sve članove i simpatizere SDSS-a kao i sve ljude dobre volje da u nedelju dođu na Grac na prvomajski ručak koji se očekuje oko 12 časova.

Na početku sednice je minutom ćutanja odata počast preminulom Siniši Rakazoviću koji je bio dugogodišnji član SDSS-a , a jedno vreme i predsednik opštinske organizaciju ove stranke u Borovu.

D.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link