EDVU: Poziv mladima do 25 godina i starijima od 54 da se prijave na besplatan program edukacije za slikare

U okviru projekta “SKVIK – Stvaramo kulturu virtuelno i kreativno” Evropskog doma Vukovar biće proveden program besplatne profesionalne edukacije za slikare naziva “Slikam, učim, družim se online”.

– Obuka se provodi online putem aplikacije Teams za osobe mlađe od 25 godina i starije od 54 godine koji žele da usavrše tehnike slikarstva. Obuci je moguće pristupiti putem kompjutera, laptopa, tableta ili mobilnog uređaja. Obuka za starije od 54 godine počinje u utorak 29. marta, a za mlađe od 25 godina u četvrtak 31. marta – rekla je u razgovoru za Radio Borovo voditeljka projektnih aktivnosti Maja Buljubašić iz Evropskog doma Vukovar, koja dodaje da se u sklopu projekta provodi i profesionalna obuka za fotografe, kao i online kulturne pričaonice za usavršavanje komunikacijskih veština za mlađe od 25 godine.

Cilj projekta je razvoj veština i uključivanje mlađih od 25, te starijih od 54 godine s područja grada Vukovara u online programe stvaranja i konzumiranja umetničkih sadržaja i programa.

– Ovim putem molimo sve zainteresovane da pošalju svoje podatke (ime, prezime, datum rođenja i broj telefona) na e-mail adresu: skvik@edvu.hr . Takođe, sve pozivamo da prate web i Facebook stranicu Evropskog doma Vukovar gde su vidljive sve informacije o terminima radionica i kako im pristupiti – poručila je Maja Buljubašić iz Evropskog doma Vukovar.

Program besplatne profesionalne edukacije za slikare vodi magistar slikarstva, profesor likovne kulture i muzejski kustos Zoran Šimunović.

Projekat SKVIK provodi Evropski dom Vukovar u partnerstvu sa Fotoklubom Vukovar, a traje godinu dana, od juna 2021. do juna ove godine. Ukupna vrednost projekta je približno pola miliona kuna, od čega je 85% finansirano bespovratnim sredstvima Evropskog socijalnog fonda, a 15% iz državnog budžeta Republike Hrvatske.

Tekst: S.Vlaović, Radio Borovo

Foto: Evropski dom Vukovar