VEVU: Dani karijera i otvorenih vrata

Spread the love

Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru ove nedelje održava Dane karijera i otvorenih vrata. Cilj ovog programa je da sadašnjim i budućim studentima omoguće kontakte sa poslodavcima. Dani karijera jedan je od važnih događaja na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru.

– Dane karijera organizujemo kroz naš Centar za razvoj karijera koji smo osnovali u sklopu projekta “Step up” u vrednosti 4 miliona kuna i time omogućili našim studentima, sadašnjim maturantima, ali i našim alumnima da prisustvuju na radionicama, predavanjima i svemu onome što ćemo dati studentima, a kako bi ih što pre poslali na tržište rada. Program je na našem vebu, a ova dva dana dvorane su bile popunjene. Danas i sutra se predstavljaju naši partneri i poslodavci poput banaka i organizacija sa kojima sarađujemo. Danas imamo predavanje našeg poznatog i uspešnog trenera Nenada Bjelice koji će našim studentima predstaviti svoj životni put – pojasnio je dekan vukovarskog Veleučilišta Željko Sudarić, koji je za sutra najavio radionicu na kojoj će se Hrvatska poštanska banka, kroz svoj ICT sektor predstaviti studentima, vezano za poslovnu analizu kako bi studente poslovnog odeljenja privukli i na stručnu praksu i na buduće zapošljavanje.

U petak će na Veleučilištu biti predstavljen projekat “VR” koje je Veleučilište ostvarimo u saradnji sa partnerima iz Švedske, Norveške, Španije i Cipra. Profesori fizioterapije će predstaviti mogućnosti inovativnog podučavanja u fizioterapiji u virtuelnoj stvarnosti.

Dekan Sudarić ovom prilikom uputio je poziv svim zainteresovanim osoba da dođu na Dane otvorenih vrata. Veruje da će i ove godine kao i prethodnih uspeti privući što više mladih ne samo na Veleučilište nego i u Vukovar.