Nova stolarija na Domu kulture u Bijelom Brdu

Spread the love

Opština Erdut je započela uređenje Doma kulture u Bijelom Brdu. Početkom prošlog meseca potpisan je ugovor sa Zajedničkim većem opština o dodeli 120 hiljada kuna iz programa kapitalnih donacija ove institucije, a u projekat uređenja Opština Erdut će utrošiti i svoja vlastita sredstva. Prva od dve faze radova počela je pre petnaestak dana, saznajemo od načelnika Jugoslava Vesića.

– Uređenje Doma kulture u Bijelom Brdu odvijaće se u dve faze. Vrednost radova u prvoj fazi je oko 200 hiljada kuna tako da ćemo uz sredstva koja smo dobili od Zajedničkog veća opština utrošiti i deo vlastitih sredstava. Prva faza radova odnosi se na izmenu stolarije, vrata i prozora i ona je pri kraju. U drugoj fazi planiramo ugradnju modernog centralnog grejanja, radijatora i peći na pelet. Do sada smo imali plinske grejalice i klima uređaje, ali je to bilo vrlo slabo. Taj projekat smo takođe aplicirali prema Zajedničkom veću opština i očekujem da bi već krajem ovog meseca mogli potpisati ugovor – kaže načelnik Jugoslav Vesić. Radove izvodi opštinsko Komunalno preduzeće Čvorkovac, a prema rečima direktorice Anđelke Tomašević, trebali biti biti okončani do leta.

Na području opštine Erdut postoji pet Domova kulture od kojih su četiri u vlasništvu Opštine, a jedan je vlasništvo KUD-a Šandor Petefi iz Dalj Planine. Načelnik Vesić ističe da je reč o velikim objektima u koje se konstantno već godinama ulaže kako bi bili funkcionalni, čemu će doprineti i sredstva dobijena iz kapitalnih donacija Zajedničkog veća opština. I meštane Bijelog Brda raduje obnova Doma kulture koji je centar svih dešavanja u ovom naselju erdutske opštine.

S.V./ D.B.