ZVO: Javni poziv za dodelu godišnjih priznanja za 2022. godinu

Spread the love

Zajedničko veće opština objavilo je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu godišnjih priznanja za 2022. godinu. Pozivaju grupe građana, pravna lica i članove skupštine Zajedničkog veća opština da podnesu svoje predloge za Plaketu i Povelju.

Plaketa je javno priznanje koje se dodeljuje za izuzetna dostignuća u oblasti nauke, obrazovanja, kulture, sporta, društvenog razvoja i ekonomskog napretka, postignuta na području delovanja Zajedničkog veća opština, u korist promocije i sveukupnog jačanja srpske etničke zajednice. Plaketa se dodeljuje za životno delo ili za izuzetan uspeh u određenoj delatnosti u periodu od osnivanja Zajedničkog veća opština do danas.

Povelja je javno priznanje koje ZVO dodeljuje za doprinos očuvanju i razvoju nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta srpske etničke zajednice, a dodeljuje se za poseban doprinos i razvoj u oblasti ekonomije, privrede, obrazovanja, kulture i sporta te sveukupan društveni razvoj srpske etničke zajednice na prostoru delovanja Zajedničkog veća opština.

Plaketa i Povelja dodeljuju se pojedincu ili pravnom licu koji živi na području ZVO-a, Republike Hrvatske, Republike Srbije ili srpske dijaspore.

Predlozi za priznanja Zajedničkog veća opština treba da sadrže: biografiju kandidata sa detaljnim obrazloženjem zasluga i razloga zbog kojih se predlaže za priznanja, podatke o statusu pravnog lica, oblasti delovanja te obrazloženje postignutih rezultata zbog kojih se predlaže za priznanje, vrstu priznanja za koje se predlaže pojedinac ili pravno lice te dokumentaciju koja potvrđuje opravdanost predloga, objavljene radove, analize, kritike i javne ocene struke, takmičarske rezultate i slično.

Priznanja će biti dodeljena na svečanosti povodom Dana Zajedničkog veća opština, 23. maja ove godine.

Predlozi se mogu podneti do 7. aprila ove godine na email: sekretar@zvo.hr ili poštanskim putem na adresu: Zajedničko veće opština, Eugena Kvaternika 1, 32000 Vukovar sa naznakom “Za dodelu priznanja”.