Javni pozivi za subvencije privrednicima iz Borova i stambeno zbrinjavanje biće objavljeni u ponedeljak, 21. marta

Spread the love

Načelnik Zoran Baćanović najavio je u emisiji “Na dnevnom redu” Radio Borova da će u ponedeljak, 21. marta u 8 sati biti objavljena dva javna poziva iz Programa poticanja privrede i stambenog zbrinjavanja u Opštini Borovo u 2022. godini, koji se odnose na potpore postojećim privrednim subjektima iz Borova, odnosno povrat sredstava za uplaćene doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje i za sufinansiranje stambenog zbrinjavanja mladih porodica.

Kao i prošle godine, prijave se šalju poštom, a zaprimaće se prema redosledu do utroška sredstava, od 21. marta u 8 časova ujutro.

Za subvencije postojećim privrednim subjektima u budžetu Opštine Borovo predviđen je iznos od 500 hiljada kuna, a za stambeno zbrinjavanje, odnosno sufinansiranje kupovine porodične kuće ukupno 300 hiljada kuna ili 30 hiljada kuna po korisniku.

Javni pozivi za subvencije novootvorenim privrednim subjektima i poljoprivrednicima biće objavljeni naknadno, o čemu će javnost takođe biti pravovremeno obaveštena, rekao je Baćanović.

Za novootvorene privredne subjekte planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 100 hiljada kuna ili 20 hiljada kuna po korisniku, a za poljoprivrednike iznos od ukupno 100 hiljada kuna.

Paket mera za poticanje privrednog razvoja i stambeno zbrinjavanje u Opštini Borovo u 2022. godini težak je ukupno milion kuna.

Obaveštenje o datumu objavljivanja javnih poziva objavljeno je na internet stranici Opštine Borovo, na kojoj se mogu preuzeti i obrasci potrebni za prijavu.

Zahvaljujući ovim merama prošle godine je pravo na bespovratne potpore iskoristilo 60 privrednih subjekata iz Borova, 55 postojećih i 5 novootvorenih, 9 OPG-ova, a 13 mladih porodica kupilo je kuću u Borovu.

D.Z.