“Šmizle” Vukovarskih amatera Scene Martin oduševile Negoslavčanke

U Negoslavcima su sinoć gostovali Vukovarski amateri Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar s predstavom “Šmizle”.  Autor teksta je Nišlija Miroljub Nedović, a režiju potpisuje Davor Babić iz Vukovara.
 
– Ovo je priča o šest žena koje se nađu u kafani i dogovore da će osnovati bend, o ženama koje svojom snagom i zajedništvom mogu prevazići sve probleme. Predstava ima i socijalni podtekst jer prikazuje probleme i teškoće s kojima se u životu susreće svaka žena – rekao nam je reditelj Babić.
 
Predstava je premijerno izvedena u decembru prošle godine u Vukovaru, a ovo je drugo izvođenje. Reditelj Babić zadovoljan je prijemom na koji su naišli u Negoslavcima.
 
– Voleo bih da nas je više, i ovakvih ansambala i češćih druženja, a i ovakvih predstava, da možemo i osvestiti ljude i zabaviti se – dodaje naš sagovornik.


 Anita Vukas igra ulogu Biserke, žene koju muž zlostavlja.
 
– Bisa je žena koja je ostala bez posla. Taj bend je spas za Bisu, od onoga što je čeka kod kuće i šta joj muž radi, a na kraju Nenad “nadrapa” o svih nas žena – otkriva Anita.
 
Ova predstava organizovana je povodom Međunarodnog dana žena, a pored Negoslavčanki u publici su bile i žene iz novoosnovanog Udruženja žena u Banovcima, saznajemo od predsednice Udruženja žena “Negoslavčanke” Biljane Pejić.
 
– Organizacijom ove predstave odlučili smo se za nešto drugačiji način proslave 8. marta i odmak od uobičajenih proslava Dana žena. U saradnji s Vukovarskim amaterima Scene Martin odlučili smo da našim članicama omogućimo da pogledaju predstavu “Šmizle”. To je prava “komedija na štiklama”. Veče je bilo prepuno smeha i pozitivne enegije – kaže Pejićeva.


Predstava “Šmizle” biće ponovo izvedena na sceni Hrvatskog doma Vukovar 8. marta, na Međunarodni dan žena s početkom u 19 časova. Ulaz je besplatan.