Lovac iz Borova pucao na grupu migranata i teško ranio 24-godišnjeg Indijca

Spread the love

U policijskom pritvoru završio je 42-godišnjak iz Borova koji je u petak uveče u lovištu kod Borova iz lovačke puške ranio 24-godišnjeg migranta, naknadno zbrinutog u vukovarskoj bolnici.

Kako su saopštili iz policije, tokom nadzora državne granice 26. februara u 9,15 sati uz obalu reke Dunav kod Borova, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske zatekli su grupu osoba bez dokumenata. Pregledom osoba policijski službenici uočili su kako jedan muškarac iz grupe ima povredu na nozi te mu pružili prvu pomoć, a po dolasku hitne medicinske pomoći prevezen je u NMB Vukovar.


Ostale osobe iz grupe su radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije.

Policijski službenici utvrdili su kako se radi o državljanima Indije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku radi čega je nad njima proveden upravni postupak te su smešteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance Tovarnik do izvršenja readmisije u Republiku Srbiju.

U NMB Vukovar utvrđeno je kako je 24-godišnji državljanin Indije teško povređen vatrenim oružjem.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom, uhapšen je 42-godišnjak iz Borova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25. februara oko 20 sati u lovištu na području opštine Borovo, tokom najavljenog lova, 42-godišnjak u nameri zastrašivanja pucao iz lovačke puške koju zakonito poseduje prema grupi državljana Indije te tom prilikom doveo u opasnost njihove živote i jednog teško povredio.

U nedelju, 27. februara, 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske, a krivična prijava dostavljena je nadležnom državnom tužilaštvu, saopštili su iz policije.