18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Grad Vukovar i ove godine sufinansira energetsku obnovu kuća

3 min read

Na konferenciji za novinare u gradskoj većnici najavljeno je sufinansiranje energetske obnove porodičnih kuća od strane Grada Vukovara. Na Javni poziv za energetsku obnovu porodičnih kuća kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost prijavilo se 218 prijavitelja s područja Grada Vukovara.

– Počevši od 2015. godine Grad Vukovar je osmislio i osigurao u budžetu sredstva za sufinansiranje energetske obnove domaćinstava na području Grada Vukovara. Od 2015. godine do danas radili smo sa iznosom od 4 miliona i 600 hiljada kuna iz kojih je ukupno obnovljena 161 kuća – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Penava.
U budžetu grada za ovu godinu za ovu namenu osigurana su sredstva u iznosu od 2 miliona kuna koja će se po potrebi povećati u zavisnosti o ukupnom broju troškova. Kada će biti raspisan Javni poziv od strane grada Vukovara rekao je zamenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

– Gradske službe prate potpisivanje ugovora sa fondom i mi očekujemo da će svi naši korisnici s područja grada do kraja juna ili početkom jula potpisati svoje ugovore nakon toga će Grad Vukovar raspisati javni poziv za dodatno sufinansiranje u iznosu od 10%. Javni poziv će biti otvoren sve do kraja godine, a u slučaju potrebe korisnici koji su ove godine ostvarili sufinansiranje moći će preneti i u sledeću godinu, s obzirom da sufinansiramo tek po izvršenju samih radova. Ono što je bitno naglasiti je da ovde ima ukupno tri poziva odnosno jedan poziv sa tri modela: model A1, A2 i A3, a Grad Vukovar će sufinansirati samo modele A1 i A2 koja su sufinansirana u iznosu od 60% , dok je model A3 u startu od Fonda sufinansiran sa 80% te za te korisnike neće biti dodatnog sufinansiranja već samo za korisnike koji su sufinansirani u iznosu od 60% – pojasnio je zamenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.
Kako je rekao pročelnik za komunalnu privredu Dražen Čulig grad se vodi uslovima koje je postavio Fond za zaštitu okoliša, a tim uslovima će prilagoditi i gradski javni poziv. Dodao je i da gradska uprava stoji na raspolaganju za pomoć građanima pri prijavama na javni poziv.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.