17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U 17. Noći muzeja svoja vrata posetiocima otvoriće i vukovarski muzeji

2 min read

Večeras počinje 17. Noć muzeja, ove godine na temu “Muzeji između stvarnog i digitalnog”, koju će u uslovima pandemije koronavirusa, programom “uživo” i u digitalnom okruženju, obeležiti i vukovarski muzeji.

Svečano otvaranje Noći muzeja u Vukovaru biće upriličeno u 18 časova, na klizalištu u perivoju Dvorca Eltz, gde će biti otvorena izložba i prezentacija na temu “19. meridijan u poseti Gradskom muzeju Vukovar” budući da 19. meridijan prolazi kroz Vukovar, odnosno tačno preko ulaza u ovu ustanovu. Uslediće obilazak izložbe Stephana Lupina “Umetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti” i virtuelna prezentacija stalnih postavki Gradskog muzeja Vukovar, koje se prostiru na 3500 kvadratnih metara.

I Muzej vučedolske kulture pripremio je raznovrstan program pa pozivaju posetioce da ih posete od 10 do 20 časova uživo, uz besplatan ulaz i poštovanje epidemioloških mera.

Od 18 časova na programu je virtuelna šetnja stalnom muzejskom postavkom online, a od 19 časova “Vučedolska radionica u tvom domu”, koja će takođe biti organizovana online.

– Uz video uputstva, u svom domu oživi vučedolski svet, a rezultate svoga rada pošalji na: petra.nikolic@vucedol.hr; čekaju te iznenađenja! – navode iz Muzeja vučedolske kulture.

Pripremili su i interaktivni kviz, putem kojeg će posetioci moći testirati svoje znanje o vučedolskoj kulturi.

– Po završetku kviza fotografišite svoj rezultat, a mi ćemo prva tri najbrža i najtačnija rezultata nagraditi. Fotografiju svog rezultata pošaljite na: darko.bilandzic@vucedol.hr – stoji u objavi iz Muzeja. 

U 22 časa počinje još jedan online program “Vučedol – zapisano na kućnom broju 12” tj. virtuelna šetnja kroz izložbu fundusa Muzeja.

– Radujemo se zajedničkom druženju online i offline – navode iz Muzeja vučedolske kulture na Vučedolu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.