24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opština Negoslavci potpisala ugovore sa obrtnicima o dodeli bespovratnih sredstava

3 min read

U Negoslavcima su juče potpisani ugovori za sufinansiranje obrta na području ove opštine. Ugovori su potpisani sa 8 obrta, od čega je 5 novih, a opština će ih sufinansirati sa maksimalo 25 hiljada kuna bespovratnih sredstava. U sklopu Programa privrednog razvoja, ova opština raspisala je konkurs za sufinansiranje četiri različite mere za obrtnike koji je bio otvoren do kraja 2021. godine, podsetio je načelnik Dušan Jeckov.

– Jedna od ih mera odnosila se na otvaranje obrta, druga se odnosila na sufinansiranje doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje. Jedna od mera odnosila se na nabavku opreme za obrte i poslednja, četvrta mera odnosila se na nabavku transportnih, radnih ili dostavnih vozila – pojasnio je načelnik Jeckov.
Ove demografske mere Opština Negoslavci provodi poslednje dve godine.

– Ono što je nama jako važno je što je ovo nastavak demografskih mera Opštine Negoslavci koje smo uveli pre dve godine. Prošle godine smo potpisali ugovore sa pet obrta. Sada smo potisali još novih osam, što je za veličinu naše opštine izuzetno značajno. Ovo je u skladu sa demografskim merama koje provodimo. Svesni smo okolnosti, što je i pokazao zadnji popis stanovništva, da smo u poslednjih deset godina imali odliva stanovništva i ovo su mere koje preduzimamo da bismo, pre svega zadržali ljude na području Negoslavaca – rekao je Jeckov.


Bespovratna sredstva za otvaranje novog obrta dobio je i Nikola Sredojević.

Odlučio sam se na otvaranje frizerskog obrta za muškarce. Pre svega bih se želio zahvaliti Opštini Negoslavci i načelniku Jeckovu što su uopšte doći na ovu ideju. Svakako je to jedna velika pomoć za nas početnike. Novac ću utrošiti u svrhu penzionih i zdravstvenih doprinosa. To je jedna od mera što sam se odlučio baš da salon otvorim u Negoslavcima.


Tekst: S.M.
Foto: Opština Negoslavci

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.