Kap dobrote: Provedena druga podela paketa hrane za socijalno ugrožene u Borovu

Humanitarno udruženje “Duga” iz Vukovara provodi drugu fazu projekta “Kap dobrote ” koji je sufinansiran sredstvima Evropske unije iz Fonda evropske pomoći za socijalno najugroženije. Projekat obuhvata i područje opštine Borovo gde je danas organizovana druga podela paketa hrane za korisnike koji su u decembru dostavili urednu dokumentaciju.

– Danas smo došli sa oko 260 paketa, sve smo podelili. Ima manji broj koje nismo podelili starijim i nemoćnim ljudima koji ne mogu doći tako da ćemo njima pakete hrane razvesti. Paketi se dele po članovima , ako imamo četveročlanu porodicu na primer mama, tata i dvoje dece do 15 godina svako od njih dobije paket, u ovom slučaju dva paketa za odrasle dva za decu. Paketi su napravljeni za decu i odrasle. Paket za decu sadrži: mleko, čokoladne pahuljice, cedevitu, pekmez, kompot, griz i čokoladni namaz, dok smo za odrasle gledali da paket bude obilniji. To su one namirnice koje se stalno koriste u domaćinstvu: ulje, mleko, brašno. šećer, palenta, pasulj, grašak u konzervi, riba u konzervi i slično – pojasnila je Tamara Mikulić, predsednica Udruženja “Duga” Vukovar.


U okviru ovog projekta predviđeno je 5 podela paketa hrane na području naše opštine. Sledeće su predviđene za februar, april i jun ove godine.
Po rečima Mikulićeve određene datume podele hrane nemaju, ali par dana pre nego što dogovore sa Opštinom Borovo opet će objaviti na Radio Borovu, stoga poziva sve da slušaju Radio Borovo kako bi bili obavešteni o sledećoj podeli paketa hrane.


S.M.