Dodeljene nagrade najboljim sportistima Grada Vukovara za 2021. godinu

U Gradskom muzeju Vukovar upriličena je svečana dodela nagrada najboljim sportistima grada Vukovara za 2021. godinu u pet kategorija, prema odluci Zajednice sportskih udruženja grada Vukovara. Nagradu za najboljeg sportistu u 2021. godini dobio je mladi šahista Petar Kovač iz Šahovskog kluba Slaven Vukovar.

– Jako sam ponosan na ovu nagradu. Nisam uopšte svestan šta sam postigao, ali dugogodišnji rad se isplatio. Imam treninge sa velemajstorom iz Zagreba preko Skype-a i sa velemajstorima iz Evropske šahovske federacije – rekao je Petar.

Za najbolju sportistkinju proglašena je Miljana Poznanović iz Borova,članica Gimnastičkog kluba Vukovar.

– Ja sam jako ponosna jer sam stvarno jako puno truda uložila u ovo što radim i srećna sam zbog ove prilike. Moj put u gimnastici traje već 10 godina i od malena sam bila zaljubljena u taj sport. Kako rastem sve se više razvijam i sve više volim gimnastiku. Najponosnija sam na prvenstvo Hrvatske gde sam osvojila prvo mesto u obaveznom programu i tu je bila moja ekipa s kojom sam osvojila prvo mesto, koja mi daje veliku podršku – rekla je u izjavi medijima Miljana Poznanović.

Nagrada za najbolju sportsku ekipu pripala je Ženskom odbojkaškom klubu Enna Vukovar.

– Jako smo ponosni što je naš klub ponovo osvojio tu titulu, a nadamo se da ćemo i dalje nastaviti tako dobro raditi i da ćemo biti prepoznati i dalje kao jedan od najboljih klubova grada. Trenutno ovu polusezonu 2021./2022. završili smo na trećem mestu. Sada u prvom mesecu ponovo krećemo sa takmičarskim delom i nadamo se da ćemo tu i ostati – rekla je predsednica kluba Marijeta Majer.

Perspektivni sportisti su bokser Vanja Sikirica iz Bokserskog kluba Borovo i dizač tegova Nikola Todorović iz Kluba dizača tegova Vukovar. Perspektivne sportistkinje su gimnastičarka Monika Zovko iz Gimnastičkog kluba Vukovar i dizačica tegova Nataša Dermiček iz Kluba dizača tegova Vukovar. Nagrade za perspektivne sportiste dobili su i plivač Luka Čarapović iz Plivačkog kluba Vukovar te odbojkašica Barbara Kelava iz ŽOK-a Enna Vukovar. Najbolje sportske ekipe su karate klub „Vukovar 91”, Šahovski klub „Slaven” Vukovar, Gimnastički klub Vukovar i Klub dizača tegova Vukovar.

Nagrade su posthumno za doprinos u sportu dobili Milorad Manojlović Kiseli i Goran Zahora.

S.M.