15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Župan Damir Dekanić primio u nastupnu posetu generalnog konzula GK Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića

2 min read

U Palati Srem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupnu posetu novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

Bila je ovo prilika za međusobno upoznavanje, ali i razmenu mišljenja oko unapređenja postojeće saradnje, naročito kada je u pitanju prekogranična saradnja.

U tom smislu razgovaralo se i o prekograničnom projektu pod nazivom „Dunav nas spaja“, koji treba povezati pripadnike nacionalnih manjina s područja Vukovarsko – sremske županije i AP Vojvodine.

Vukovarsko – sremska županija teritorijalno graniči sa Republikom Srbijom te postoje zajednički problemi koji se trebaju rešavati u međusobnoj koordinaciji stručnih službi s obe strane, pre svega kada se radi o problemima nelegalnih prelazaka državne granice, opasnostima od elementarnih nepogoda i drugim pitanjima globalnog karaktera.

Takođe, zajednička želja je unapređenje položaja pripadnika srpske nacionalne manjine na području Vukovarsko – sremske županije te hrvatske nacionalne manjine koja živi na području Republike Srbije.

Zaključeno je kako prostora za saradnju ima u mnogim segmentima, od kulture, sporta pa do privrede i da se posebna pažnja u idućem periodu treba usmeriti u tom pravcu.

Izvor: VSŽ

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.