21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Delegacija FK “Crvena zvezda” iz Beograda posetila Zajedničko veće opština

5 min read

Zajedničko veće opština u Vukovaru posetila je danas delegacija Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” iz Beograda, predvođena predsednikom Kluba Svetozarom Mijailovićem. U delegaciji su bili i potpredsednik Kluba Jovan Aćimović i Miloš Šestić iz sekcije veterana “crveno-belih”. Više o ovom sastanku i saradnji sa srpskim prvoligašem saznali smo od predsednika Zajedničkog veća opština Dejana Drakulića.

– Već nekoliko godina postoji saradnja Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” i Zajedničkog veća opština, odnosno Odbora za kulturu i sport Zajedničkog veća opština. To su bili neki međusobni susreti dece sa našeg područja i omladinaca, odnosno, podmlatka “Crvene zvezde”. Odigrano je nekoliko utakmica i na prethodnim razgovorima je došlo do ideje da se organizuje jedan trening ovde, kamp za mlade talentovane fudbalere sa ovog područja koji bi kroz određen trenažni proces i kroz određenu selekciju imali priliku, odnosno oni koji su najbolji i koji budu odabrani, imali bi priliku da odu u “Crvenu zvezdu” i da tamo odrade određeni broj treninga – rekao je Drakulić.

Inicijator ovog sastanka bio je Nikola Gagulić, samostalni stručni saradnik za sport u Zajedničkom veću opština.

– Više od dve decenije sarađujem sa Fudbalskim klubom “Crvena zvezda” i jednostavno onog momenta kad sam se zaposlio ovde u Zajedničkom veću opština u Odboru za sport došao sam na ideju da pokrenem ovu akciju, nadam se vrlo uspešnu s obzirom da, koliko ja mogu da se setim, ovako važna delegacija u ovakvu instituciju nije došla 30 godina i više – ističe Gagulić, koji je za svoj rad i dugogodišnju saradnju sa Fudbalskim klubom “Crvena zvezda” dobio i priznanje.

– Malo sam iznenađen i uzbuđen, iskreno rečeno oni meni jesu nešto najavili u prethodnim razgovorima i dogovorima, ali obično se to svodilo na poklone u vidu dresova, sportske opreme ili tako nešto. Međutim, prvi put u istoriji ovog našeg dela, gde ima najviše Zvezdaša, ovo je ipak individualno priznanje za nekakav rad koji sam ja više od 20 godina radio, uspešno nadam se, a ova plaketa je i dokaz toga – priča Gagulić.

Zadovoljstvo posetom Vukovaru izrazio je predsednik “Crvene zvezde” Svetozar Mijailović.

– Meni je posebno zadovoljstvo što sam kao predsednik Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” dobio poziv od Zajedničkog veća opština da posetim Vukovar i da utvrdimo onu saradnju koju smo u prethodnom periodu dogovarali. Naš Klub je zainteresovan za razvoj fudbala i za što veći obuhvat dece tom igrom. S tim ciljem razvili smo aktivnost da ne samo u Srbiji, nego i šire u regionu, uspostavljamo saradnju sa fudbalskim centrima, klubovima i školama da bi se i na taj način razvijao fudbal u tim sredinama, a s druge strane da se otkriju ta talentovana deca koja sutra mogu biti i članovi “Crvene zvezde”, ukoliko pokažu sportske kvalitete i rezultat koji se očekuje od njih – rekao je Mijailović.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici fudbalskih klubova “BSK” iz Bijelog Brda i “Vuteks-Sloga” iz Vukovara s kojima je uspostavljena saradnja. Akcenat će, kako je najavio potpredsednik “crveno-belih” Jovan Aćimović, biti na budućoj saradnji veterana Zajedničkog veća opština i “Crvene zvezde”.

– To je sasvim realno s obzirom na vrstu i tok razgovora koji su vođeni u toku dana, a mislim prvo što će se učiniti to je da veterani dođu ovde i na izvestan način probiju led. Nastojaćemo da uz najstarije dovedemo i najmlađe i mislim da ćemo tako ostvariti nekakve ambicije koje lokalni fudbalski klub ima – zaključio je Aćimović.

S.Vlaović

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.