05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSŽ objavila Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022. godinu

2 min read

Vukovarsko-sremska županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022. godinu. Javne potrebe u kulturi i tehničkoj kulturi su kulturne delatnosti, manifestacije, te programi i projekti ustanova, udruženja, građana i drugih pravnih lica od interesa za Vukovarsko-sremsku županiju te obuhvataju područja muzike i muzičko-scenske umetnosti, dramske i plesne, knjižne i izdavačke delatnosti, vizuelne umetnosti, kulturno-umetnički amaterizam, inovativne umetničke i kulturne prakse, kulturna saradnja, programi i manifestacije udruženja i drugih organizacija u kulturi i tehničkoj kulturi.
Za tu je namenu u županijskom budžetu obezbeđeno 880 hiljada kuna. Najmanji ugovoreni iznos po programu je 1000, a najveći 40 hiljada kuna.
Pravo podnošenja predloga za dodeljivanje sredstava imaju ustanove, udruženja, građani i druge pravne osobe s različitim programima i projektima s područja kulture i tehničke kulture s područja Vukovarsko-sremske županije, a neće se razmatrati prijave korisnika koji nisu dostavili programski i finansijski izveštaj o namenskom korištenju sredstava Vukovarsko-sremske županije iz prethodne godine, ako su im sredstva bila odobrena u 2021. godini. Rok za podnošenje prijava je 17. februar ove godine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.