Korisnici Podružnice Kluba osoba treće dobi u Borovu sinoć obeležili doček pravoslavne Nove godine

Podružnica Kluba osoba treće dobi u Borovu organizovala je sinoć za svoje korisnike zakusku i druženje povodom dočeka pravoslavne Nove godine.
– To je Novogodišnji paket koji smo pripremili za sve naše korisnike počev od katoličkog Božića, novogodišnjeg binga, pravoslavnog Božića i evo sad zatvaramo krug sa pravoslavnom Novom godinom gde smo organizovali druženje uz prikladnu zakusku, za maksimalan broj korisnika koje nam dozvoljavaju ove epidemiološke mere, koje su nas, nažalost, omele da sporovedemo planove kakve smo imali. Ovo je sad mnogo skromnije – rekala nam je Svetlana Ostojić voditeljka borovskog Kluba osoba treće dobi uoči početka proslave. Na proslavu se odazvala Dragojla Moćić iz Borova kojoj odlazak u ovaj Klub mnogo znači.
– Dolazim jako često, jedino ako imam neke obaveze onda ne dođem. Jako mi se ovde sviđa, lepo nam je i mislim da će nam ovo druženje produžiti život. Živim sa suprugom i on skoro redovno dolazi. On malo ranije ode, a mi korisnice štrikamo, igramo i zabavljamo se – zadovoljno priča Dragojla Moćić.


S obzirom da su u zadnjih mesec dana, zbog praznika, korisnici bili manje fizički aktivni, u sklopu projekta “Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba” Klub je pripremio aktivnosti koje će biti usmerene na fizičko zdravlje korisnika.
– Tri puta nedeljno će u klub dolaziti fizioterapeut – ponedeljkom, sredom i petkom stoga pozivam sve korisnike koji su zainteresovani u vremenskom periodu od 14 časova fizioterapeut će biti prisutan u Klubu i radićemo određene vežbe koje će biti prilagođene prema korisnicima da bismo očuvali fizičko zdravlje i dabismo neku našu narušenu kondiciju doveli na određeni nivo, a sve u skladu sa mogućnostima korisnika. Nakon toga kada se završi paket aktivnosti koji ćemo odrađivati ovde u Klubu, korisnici imaju besplatan odlazak na bazen sa prevozom i sa opremom za bazen, gde će fizioterapeut takođe prema mogućnosti svih korisnika odrediti određene vežbe u vodi – pojašnjava Ostojićeva.
Aktivnost odlaka korisnika sa fizioterapeutom na bazen tek predstoji, a zainteresovani će biti pravovremeno obavešteni. Voditeljka Svetlana Ostojić poziva sve korisnike i oni koji to nisu, da dođu u Klub osoba treće dobi i iskoriste mogućnost da im fizioterapeut pomogne u nekom problemu.
S.M.