DVD Borovo: Uručene zahvalnice donatorima koji su učestvovali u akciji “Vatromraz”

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo sinoć je u svojim prostorijama ugostilo donatore koji su pomogli u prikupljanja novca za podelu paketića za decu sa područja opštine Borovo, za akciju “Vatromraz”. Po rečima zamenika zapovednika DVD-a Borovo Nemanje Cvijanovića ove godine bilo je lakše organizovati akciju prikupljanja novca za paketiće, budući da se prijavilo više donatora nego prošle.

– Prikupili smo ukupno 18 hiljada kuna, a ove godine je 380 dece dobilo paketić – kaže Cvijanović koji je podsetio da su u akciji podele učestvovali Vatromraz i njegovih 10-ak pomagača. Okićena vatrogasna vozila koja su puštala sirene i koja su prolazila 29. i 30. decembra prošle godine kroz mesto, bila su zanimljiva deci. Kako kaže Cvijanović deca su se dosta obradovala, ne toliko zbog paketića nego zbog same pojave Vatromraza i kamiona koji je bio okićen lampicama i drugim ukrasima.


Osim institucija i udruženja, akciji se odazvalo i 13 pojedinaca.

– Donirali su Maširević Nikola, Milanović Zoran, Krstonošić Mitar, Vujković Đurđa, Nedić Slavnko, Erić Ljubomir, Baćanović Zoran, Tomić Biljana, Bogdanović Gorica, Barušić Filip, Vujković Branislav, Bosić Petar i Lukić Vladan. Što se tiče udruženja imamo: Sportsko-ribolovno društvo “Sloga” Borovo, Zajedničko veće opština Vukovar, firma Pro-team d.o.o., Udruženje “Plavi Dunav”, Šah klub “Sloga” Borovo, Zavičajno udruženja Srba Ozrena i Posavine, Poljoprivredna zadruga “Brestove međe” Borovo, Lovačko društvo Borovo, KUD “Branislav Nušić, SKD Prosvjeta, pododbor Borovo, OPG Preradović, OPG Petrović, OPG Ilić, Radio Borovo, Komunalno preduzeće Eko – Dunav i Trgovački obrt “Neven iz Borova – rekao je Cvijanović u izjavi za Radio Borovo.

Predsednik DVD-a Borovo Miroljub Mladenović se pojedinicima i članovima udruženjima koji su učestvovali u ovoj akciji zahvalio na donaciji i uručio im zahvalnice.
S.M.