Proslava Badnjaka u Borovu i ove godine bez vatrometa i vožnje badnjeg drveta kroz čitavo mesto

Spread the love

Zbog epidemioloških mera koje su na snazi, ni ove godine neće biti organizovana tradicionalna proslava Badnjaka u Borovu na kakvu smo navikli dok nije počela pandemija koronavirusa. To nam je potvrdio Dušan Latas, predsednik Veća srpske nacionalne manjine u opštini Borovo koje je do sada bilo organizator ove manifestacije.

– Badnjak u Borovu će se održati svakako, ali ne sa svim onim pratećim aktivnostima koje smo organizovali i mi kao Veće srpske nacionalne manjine u opštini Borovo i ostala udruženja koja su pratila taj događaj. Svi koji budu želeli, moći će da posete crkvu Svetog Stefana već od 12 časova, a naši sveštenici su pripremili badnje drvce za sve one koji budu došli. Nismo se mogli odlučiti da ove godine organizujemo vožnju badnjaka kroz selo, podelu kuvanog vina i rakije i na kraju smaog vatrometa – kaže Latas podsetivši da aktuelne epidemiološke mere ograničavaju okupljanje na otvorenom na sto ljudi.

– Bez obzira ko šta mislio, mi se toga moramo pridržavati. Proteklih nekoliko dana smo se konsultovali i razmatrali da i prateće manifestacije održimo , ali nažalost, epidemiološke mere nam to ipak, na neki način, brane odnosno ograničavaju. Podsetiću da je dozvoljeno okupljanje na otvorenom za stotinjak ljudi, a kod nas u Borovu se skupi daleko više i samim tim ne bismo to mogli tako izvesti. Kao što sam rekao na početku , Badnjak će biti obeležen, a svi oni koji žele mogu da posete crkvu od 12 sati nadalje – rekao je predsednik Veća srpske nacionalne manjine u opštini Borovo Dušan Latas i pozvao stanovništvo Borova i okoline na razumevanje.

R.B.