20/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: Raspored bogosluženja u hramu sv.Stefana

2 min read

Povodom predstojećih božićnih praznika, iz parohije borovske obaveštavaju vernike da će se bogosluženja služiti po sledećem rasporedu:

Na Badnji dan, 6. januara Sveta Liturgija u hramu Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana biće služena u 9 časova, a Večernje u 16 časova. Posle odslužene večernje službe, oko 16 časova i 30 minuta, obaviće se nalaganje Badnjaka.

Uoči praznika Rođenja Hristovog – Božića, uveče, 6. januara sa početkom u 23 časa i 30 minuta služiće se praznično božićno Jutrenje, a u nastavku, iza ponoći, 7. januara, služiće se Božićna Liturgija.

U subotu, 8. januara i u nedelju, 9. januara, na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana sveta Liturgija biće služena u 9 časova

Iz borovske parohije pozivaju vernike da učestvuju u bogosluženjima. Takođe podsećaju da su određene epidemiološke mere i dalje na snazi te stoga pozivaju vernike da imaju razumevanja, ljubavi i brige jedni za druge.

Takođe, obaveštavaju parohijane da će se na Badnji dan, posle Svete Liturgije, obaviti osvećenje malih Badnjaka koji će se deliti vernicima tokom dana. Sveti Hram će biti otvoren od 12 pa sve do večernjih časova kako bi svako od vernika tokom dana mogao u miru doći u crkvu, dobiti osvećeni badnjak, upaliti sveću i pokloniti se pred prazničnom ikonom.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.