Župan Damir Dekanić sa saradnicima posetio dežurne službe koje deluju na području Vukovarsko-sremske županije

Vukovarsko sremski župan Damir Dekanić danas je sa svojim saradnicima posetio dežurne službe koje deluju na području naše županije. Prva poseta bila je Javnoj vatrogasnoj jedinici Vukovar. Ovom prilikom župan Dekanić se obratio medijima.

– Smatram da poslednjeg dana ove godine trebamo zahvaliti svima koji su nas čuvali i pazili sve ovo vreme. Došao sam zahvaliti za svu njihovu pažnju u brizi nad sigurnošću građana naše županije. Vidim da jedinica ima svu potrebnu opremu, da su zadovoljni sa svojom opremljenošću, uvežbanošću i radom tako da nema bolje nego doći u takvu jedinicu i sve to skupa videti i biti siguran da su u bilo kakvoj situaciji vatrogasci tu i da će uskočiti u pomoć – kaže župan Dekanić.
Javna vatrogasna jedinica Vukovar ima 40 zaposlenih, a kako su organizovani i koju opremu poseduju, u izjavi za medije rekao je voditelj ove službe Ivan Kružljak.

– Ove godine imali smo blizu 300 intervencija od požara, tehničkih intervencija i raznih osiguranja. Od opreme imamo sve, od navalnog vozila, tehničkog vozila, preko autolestvi do autocisterne. Svako vozilo je opremljeno za posebne intervencije. U zadnjih par godina primili smo puno mladih ljudi s kojima konstantno radimo i vežbamo, radimo obuke. Momci su spremni i radićemo kao i do sad – pojašnjava voditeljh vatrogasne službe Ivan Kružljak.
Župan i njegovi saradnici obišli su i Službu civilne zaštite Vukovar koja je u sastavu Direkcije civilne zaštite Republike Hrvatske, pri MUP-u Republike Hrvatsake. Čestitali su im na uspešnom radu i poželeli da u sledećoj godini imaju što manje hitnih poziva.

– Sistem Županijskog centra funkcioniše 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji i 365 dana u godini. Uvek su spremna dva dežurna operatera koja su dostupna, a ukoliko se dogodi da imamo više žurnih poziva, što to se zna dogoditi kod velikih nesreća i katastrofa, u toj situaciji, ako dolazi treći poziv, on se automatski preusmerava na prvi najbliži centar, a to je Županijski centar Osijek – pojasnio je voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić.


Na kraju ovih poseta župan i njegovi saradnici bili su i u Vukovarskoj bolnici. V.d. direktoru bolnice Anti Blažanoviću predali su prigodne poklone za bebu i majku koja prva rodi u 2022. godini.

– U poseti smo Vukovarskoj bolnici koja opstaje u izuzetno dobrim uslovima vrlo dobro opremljena sa vrlo dobrim doktorima. Došli smo im zahvaliti za sve ono dobro učinjeno u ovoj godini i poželeti sve najbolje u sledećoj godini – zaključio je župan Dekanić.
Na poseti i poklonima se zahvalio se zamenik voditelja Odeljenja ginekologije i porodništva Željko Vlačić koji je rekao da je do danas u bolnici rođeno 420 beba što je 6% više u odnosu na prošlu godinu.


S.M.