Dalj: Obuka za članove Kajak Kanu Kluba Aljmaš

Kajakaški savez Hrvatske, osim sportskih aktivnosti, provodi i obuku za samogradnju čamaca i opreme. U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj održana je jedna takva pokazna obuka za kajakaše iz Kajak Kanu Kluba Aljmaš. Više o obuci ispričao je za Radio Borovo Branko Lovrić, glavni sekretar Hrvatskog kajakaškog saveza i Evropske kajakaške asocijacije.

– Mi radimo pokaznu obuku za izradu čamaca, samogradnju čamaca i opreme. Odradili smo jednu samogradnju u Aljmašu i to danas ponavljamo u Dalju jer vidimo da ima entuzijasta kojima to treba i naravno da im možemo pokazati na koji način mogu obnoviti svoju opremu, znači održavati čamce. Danas imamo završnu obradu postavljanja sica, kormila i sajli za upravljanje čamcem – rekao je Lovrić.

Obuka je sufinansirana od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva obrazovanja. Sekretar Hrvatskog kajakaškog saveza osvrnuo se i na proteklu godinu.

– Ovom godinom smo zadovoljni jer smo realizovali plan 100%. Prošla godina je bila vrlo upitna, od svih svetskih prvenstava nijedno nije bilo održano u 2020. godini. Uspeli smo održati samo dva evropska prvenstva i to u slalomu, a u ovoj godini smo odradili sva naša planirana evropska prvenstva. Naši predstavnici su nastupili na svim takmičenjima. Na odgođenim Olimpijskim igrama imali smo tri predstavnika i dobre rezultate. Dve cure koje su se kvalificirale za nastup na Olimpijskim igrama i Matija Marinić u slalomu. S ovakvim rezultatima i osvojenim medaljama mislim da možemo biti zadovoljni i sretni – napominje Lovrić.

A kako je pandemija koronavirusa uticala na rad Kajak Kanu Kluba Aljmaš rekao nam je predsednik Dario Považanj.

– Prošla sezona, nažalost, bila je ‘ajmo reći propala zbog pandemije, iako se naš sport odvija vani. Međutim, bio nam je zaustavljen rad, tako da prošle godine nismo bili u mogućnosti trenirati i nismo ostvarili neke zacrtane ciljeve. Ove godine prvi deo sezone i dalje smo bili blokirani sa radom, ali onda su nam u petom mesecu dozvolili rad, trenirali smo svakodnevno, nadoknadili sve i ostvarili dobre rezultate – zaključio je Považanj.

S.Vlaović