18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zajedničko veće opština raspisalo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kapitalne donacije

2 min read

Predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić raspisao je danas Javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije.

Zajedničko veće opština će za ovu namenu dodeliti bespovratna finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 700 hiljada kuna.

Pravo na dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave, u kojima je udeo pripadnika srpske nacionalne manjine u ukupnom broju stanovnika najmanje 51 odsto, kao i županijska, gradska i opštinska veća srpske nacionalne manjine u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Kako navode iz Zajedničkog veća opština. finansijska sredstva se dodeljuju projektima za ulaganje u kupovinu, izgradnju, nadogradnju, prilagođavanje i opremanje objekata, informatičku i kancelarijsku opremu, aktivnosti pripreme dokumentacije projektnog predloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije te slične projekte čije su aktivnosti usmerene ka daljnjem unapređenju prava pripadnika srpske nacionalne manjine, zaštite i promovisanja njihovog kulturnog, nacionalnog, jezičkog i verskog identiteta. Dodeljena sredstva se mogu koristiti isključivo za pokrivanje troškova aktivnosti u periodu od 1.12. 2021. do 15.11.2022. godine.

Prijave se podnose neposredno u Zajedničko veće opština ili preporučeno na adresu Zajedničkog veća opština, ulica Eugena Kvaternika broj 1, 32000 Vukovar.

Rok za podnošenje prijava je zaključno sa 5. januarom 2022. godine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.