Novogodišnji prijem u Borovu okupio predstavnike društvenog i političkog života

Povodom novogodišnjih praznika, predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Duško Drobić i načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović organizovali su u novoj višenamenskoj sali prijem za predstavnike društvenog i političkog života iz Borova.

Načelnik Zoran Baćanović izrazio je zadovoljstvo finansijskim poslovanjem Opštine Borovo u ovoj godini te ostvarenim prihodima u iznosu od približno 16 miliona kuna.

– Zahvaljujući Programu poticanja privrede i stambenog zbrinjavanja, koji se provodi od ove godine, bespovratne potpore dobilo je ukupno 55 obrta, 50 postojećih i pet novih i osam OPG-ova, a 13 mladih porodica ostvarilo je subvencije za stambeno zbrinjavanje, odnosno za kupovinu kuće u Borovu. Prvi put ove godine osigurana su sredstva za isplatu božićnica našim penzionerima. Možemo biti ponosni jer smo za tu namenu iz budžeta izdvojili gotovo 2,2 miliona kuna – poručio je načelnik Baćanović.

Na poslednjoj sednici Opštinskog veća opštine Borovo usvojen je budžet za 2022. godinu u planiranom iznosu od 22,7 miliona kuna. Usvojen je i novi Program poticanja privrede i stambenog zbrinjavanja, težak nešto više od milion kuna.

Pored izgradnje trenč silosa za zbrinjavanje građevinskog otpada na reciklažnom dvorištu u Borovu, prioritet u idućoj godini biće uređenje centra mesta.

– Fokus će biti na uređenju centra mesta, od Opštine Borovo do Osnovne škole Borovo i hrama Svetog Stefana u generalnoj obnovi. U planu je i nastavak izgradnje pešačkih staza, završetak modernizacije javne rasvete i izrada projektne dokumentacije za izgradnju šetališta uz Dunav, nove zgrade Fudbalskog kluba “Sloga” i Doma za starije i nemoćne osobe – najavio je načelnik Baćanović.

Predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Duško Drobić istakao je da su u 2021. godini, koju je obeležila pandemija koronavirusa, najviše bila zakinuta borovska udruženja, koja zbog epidemioloških mera nisu mogla provesti sve planirane aktivnosti, ali je urađeno dosta toga. Pozdravio je i to što pojedina udruženja, poput KUD “Branislav Nušić”, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo i Sportskog ribolovnog društva “Sloga”, okupljaju decu i mlade.

– Nadam se da ćemo i u 2022. godini svi zajedno raditi na dobrobit naše Opštine i građana – rekao je Drobić.

Na kraju svog obraćanja, predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Duško Drobić i načelnik Zoran Baćanović prisutnima su čestitali predstojeće praznike i poželeli sve najbolje u Novoj 2022. godini.

D.Z.