U Galeriji Osnovne škole Borovo otvorena 9. “Borovska razglednica”

Sinoć je u Galeriji Osnovne škole Borovo otvorena ovogodišnja 9. humanitarna foto-izložba “Borovska razglednica”, u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo. Na ovogodišnji konkurs prijavilo se, do sada najveći broj fotografa-amatera.
– Drago nam je da se ove godine prijavilo 27 amatera koji su želeli da pokažu ono što su tokom godine snimali na prostoru Opštine Borovo. Sa nama je večeras i profesionalni fotograf gospodin Mirko Đukić koji će u jednom delu ove galerije da izloži ono što je on uspeo da snimi tokom ovog leta i jeseni. Ove godine izložene su 42 fotografije formata 70×50, 50×40 i 40×30 – rekao nam je predsenik Veća Dušan Latas uoči početka izložbe koji je izrazio zadovoljstvo što se razglednica mogla odžati, s obzirom na epidemiološku situaciju.


Gost-fotograf Mirko Đukić, afinitet prema fotografiji razvija od 2000. godine kao profesionalni fotograf.
– Prvo se želim zahvaliti organizatoru jer se družimo uz nešto što meni život znači. Ja se profesionalno bavim fotografijom tako da možemo reći da je večeras miks onoga što radim kao profesionalni fotograf i nečega što mi svi kao amateri primetimo dok šetamo prirodom ili dok smo na nekom događanju i to onda zabeležimo svojim objektivom ili fotoaparatom. Izloženo je 10 mojih fotografija. Ovom prilikom moram reći da mi je ovo prvi put od kad se bavim amaterski ili profesionalno da na ovakav način izlažem jedan delić tog svog dela tj. fotografija – pojašnjava fotograf Đukić.
Borovska razglednica je i ove godine humanitarnog karaktera.
– Drago nam je da i pored ovim mera možemo da održimo foto izložbu koja je i humanitarnog karaktera. Ove godine smo je posvetili Plesnoj grupi “Venera” koja treba, na proleće da putuje u SAD na Plesni kup – kaže Latas.
Ovom prilikom prisutnima se obratila i zahvalila Dragana Samardžija iz Plesne grupe “Venera”.
– Ovim doprinosom ste napravili da smo mi korak bliže našem cilju, našem snu, koji moram priznati sanjamo već nekoliko godina. Učesvovali smo na brojnim plesnim takmičenjima, osvajali smo brojne medalje i pehare, međutim ove godine na jednom plesnom takmičenju u Novalji pružila se jedna, mogu slobodno reći, jedinstvena prilika, a to je pomenuti odlazak u Ameriku na jedan Svetski plesni kup gde ćemo imati priliku pokazati naš trud i rad svih ovih 30 godina koliko postojimo. Pored toga što ćemo predstaviti naš trud i rad predstavljaćemo i narod i kraj iz koga dolazimo. Dakle, tog momenta ćete i Vi biti sa nama, a mi ćemo se potruditi da ostvarimo što  moguće bolje rezultate – kaže Samardžija iz Plesne grupe “Venera”.
Zainteresovani građani danas i sutra mogu doći u Galeriju Osnovne škole Borovo od 17 do 18 časova i 30 minuta, pogledati izložbu i poneti kući neku fotografija, a time i pomoći Plesnoj grupi “Venera” koja prikuplja sredstva za odlazak u SAD, na Svetski plesni kup, koji će biti održan u aprilu 2022. godine.
S.M.