Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo od Središnjeg državnog ureda dobilo sredstva za izgradnju poligona za decu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo je 15.decembra potpisalo ugovor sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade o sufinansiranju projekta “P4 mladi u ruralnim sredinama 2021.” kojim je predviđena izgradnja poligona za decu i mlade i zapošljavanje jedne osobe. Reč je o ugovoru o dodeli finansijskih sredstava za provođenje projekata usmerenih mladima koji se finansiraju iz raspoloživih sredstava dela prihoda od igara na sreću i državnog budžeta za 2021. godinu.

– Od Središnjeg državnog ureda za mlade i demografiju dobili smo 75 hiljada kuna, a drugi deo sredstava od 23 hiljade kuna, dobili smo od Opštine Borovo koja nas podržava i koja je uključena u ovaj projekat. Ukupna vrednost projekta je 98 hiljada. Cilj ovog projekta je da zadržimo mlade u Borovu, da vatrogasno društvo ima podmladak i prespektivu i da meštani Borova, kada je reč o zaštiti od požara, budu sigurni u svakom momentu – kaže predsednik DVD-a Borovo Miroljub Mladenović.

– Okvirna cena poligona je 38 hiljada kuna, ostatak ide u promociju, u rad sa decom i takmičenja. Moraćemo održati i javne vežbe. Jedna mlada osoba će biti zaposlena na šest meseci u Borovu, sve ostale aktivnosti će provoditi voditeljka projekta Svetlana Tripunović. U projekat će biti uključeno oko 60 dece koja su inače članovi DVD-a Borovo. Provođenje aktivnosti nadziraće Središnji državni ured za demografiju i mlade koji će doći u posetu DVD-u Borovo da vide kako se troše finansije i kako se provodi projekat tako da radom moramo opravdati ta sredstva – kaže Mladenović.

Partneri na projektu su: firma BDC d.o.o. i njihova direktorica, Nikola Puharić i Miloš Maksimović iz Projekt Centra Borovo, bez čije pomoći ne bi projekat bio realizovan.

S.M.