Borovo naselje: Završena izgradnja šetališta uz Dunav

Spread the love

Novo šetalište, koje se proteže od Doma tehnike do Opštine Borovo, obišao je danas vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa saradnicima. Šetalište uz Dunav dugačko je skoro kilometar. Uz šetalište se nalazi i šest kružnih odmorišta, a opremljeno je urbanom komunalnom opremom i klupama za odmor. Celi ambijent upotpunjuje hortikulturno uređenje.

– Ono što nas još očekuje je, naravno, rešavanje imovinsko-pravnih pitanja, odnosno dobijanje saglasnosti Republike Hrvatske, budući da je granična parcela njihova, kako bi mogli tu pružiti na celom potezu i javnu rasvetu – rekao je u izjavi za medije vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Izgradnju novog šetališta pozdravio je i zamenik gradonačelnika Filip Sušac.


– Veseli nas da zajedno s ovim šetalištem danas grad Vukovar ima ukupno 4 600 metara šetališta uz Dunav i Vuku, od čega 3 400 metara uz Dunav, dok je ostatak uz Vuku. U izgradnji je i dodatnih 600 metara šetališta uz Vuku, koje će uskoro biti otvoreno – izjavio je Sušac.

U prethodnom periodu izgrađena je pešačka staza u Ulici Jana Bate koja olakšava pristup samom šetalištu, a završetkom ovog projekta u šetnji pored Dunava mogu uživati mnogi Vukovarci, ali i posetioci grada na Dunavu.

– U budućnosti planiramo postojeću cestu, koja je uz samo šetalište, prenameniti u bicilističku rutu, tako da bi verovatno bila zatvorena za saobraćaj i koristila bi se za bicikliste – rekao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odeljenja za komunalnu privredu i graditeljstvo Grada Vukovara.

Projekat je sufinansiran iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Ukupna vrednost projekta iznosi više od milion kuna sa PDV-om, dok je radove na samom šetalištu izvela vinkovačka firma Cestorad d.d.

S.Vlaović