Opština Borovo: Obaveštenje o isplati božićnica penzionerima

Spread the love

Iz Opštine Borovo obaveštavaju penzionere koji imaju prebivalište na području Opštine Borovo na dan 30.11.2021. da će božićnice, koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, moći preuzeti na blagajni FINA-e uz predočenje lične karte i ličnog broja osiguranika, pod kojim se svaki korisnik vodi u Hrvatskom zavodu za penziono osiguranje i upisan je na Rešenju o penziji ili obaveštenju o uplati penzije (odrezak o penziji).


Isplata božićnica vršiće se gotovinski, na blagajni FINA-e, u periodu od 10. do 29. decembra.

Za građane koji usled zdravstvenih tegoba nisu u mogućnosti lično otići do FINA-e, božićnicu (uz predočenje navedenih dokumenata korisnika) može preuzeti bliži srodnik ili osoba od poverenja, navode u saopštenju iz Opštine Borovo.

Božićnice se isplaćuju temeljem popisa penzionera HZMO-a. Penzioneri koji imaju najniže penzije, do 1.500 kuna, dobiće 450 kuna božićnice, dok će oni s primanjima od 1.501 do 2.500 kuna dobiti božićnicu u iznosu od 350 kuna. Za penzionere s primanjima od 2.501 do 3.500 kuna predviđena je božićnica u iznosu od 250 kuna, a penzioneri s penzijama većim od 3.500 kuna dobiće božićnicu u iznosu od 150 kuna.